Εντυπωσιακά ασφαλές το νέο Seat Ibiza (vid)

Το ισπανικό best seller κατάφερε με άνεση να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων του Euro NCAP και να διακριθεί στην κατηγορία του.
Το νέο Seat Ibiza, που κατασκευάστηκε στη Βαρκελώνη με βάση το πλαίσιο MQB A0, απέσπασε υψηλά ποσοστά σε κάθε τομέα που αξιολογεί ο ανεξάρτητος φορέας Euro NCAP και διακρίθηκε με 5 αστέρια.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου SUV Seat Arona, που βασίζεται στο Ibiza και αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στην γκάμα της ισπανικής εταιρείας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης στην ιστορία της παρουσίασης νέων μοντέλων, η οποία περιλαμβάνει το λανσάρισμα των Leon, Ibiza, Ateca και του επερχόμενου 7θέσιου SUV το 2018.
Σε κάθε μία από τις κατηγορίες που αποτελούν τις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, το νέο Seat Ibiza πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα στην κατηγορία της προστασίας επιβαινόντων ενηλίκων, με ποσοστό 95%. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στις κατηγορίες προστασίας παιδιών, πεζών καθώς και συστημάτων υποβοήθησης ασφάλειας είναι επίσης εντυπωσιακά.
Η αποτελεσματικότητα του Αυτόνομου Συστήματος Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Front Assist) ξεχωρίζει ιδιαίτερα μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας ραντάρ σε συνδυασμό με ABS και ESC, το αυτοκίνητο όχι μόνο αισθάνεται και αντιδρά όταν εντοπίζει άλλα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το όχημα μπορεί να φρενάρει με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο.
Το νέο Seat Ibiza διαθέτει ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιορισμού φορτίου όχι μόνο στα μπροστινά καθίσματα αλλά και στα πίσω. Τα συστήματα Isofix και Top Tether στα πίσω καθίσματα προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του Ibiza καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας, το τρίτο πίσω προσκέφαλο, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης για ζώνη ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και οι 6 αερόσακοι. Σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control και το κιβώτιο DSG, το Seat Ibiza μπορεί να διατεθεί με Σύστημα Stop & Go που φρενάρει και επιταχύνει το όχημα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: