ΔΙΕΘΝΗ Μπαχρέιν: Ποινικό αδίκημα η έκφραση «συμπάθειας προς το Κατάρ»

Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο θα επιβάλουν οι αρχές του Μπαχρέιν σε όποιον εκφράζει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης «τη συμπάθειά του προς το Κατάρ» καθώς θα θεωρείται πως διέπραξε «ποινικό αδίκημα».
Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μανάμα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι οι αρχές του Μπαχρέιν απαγόρευσαν σήμερα, Πέμπτη στα μέσα ενημέρωσης και στους χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Μανάμα και τη Ντόχα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πληροφόρησης απαγόρευσε στα ΜΜΕ να ασκούν κριτική στα μέτρα που έλαβαν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της εναντίον του Κατάρ ή να πάρουν το μέρος αυτής της χώρας, διαμηνύοντας ότι όποια παραβούν αυτή την εντολή θα διώκονται ποινικά.
Χθες, οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επίσης απαγόρευσαν στους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο συμπάθεια προς το Κατάρ, επί ποινή φυλάκισης.
Το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Υεμένη διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». Το Κατάρ διαψεύδει αυτή την κατηγορία.
Οι χώρες αυτές επέβαλαν επίσης οικονομικές κυρώσεις, όπως το κλείσιμο των χερσαίων, ναυτιλιακών και αεροπορικών συνδέσεων με το Κατάρ, απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών που ανήκουν σε εταιρείες του Κατάρ στον εναέριο χώρο τους, ενώ ανακοίνωσαν επίσης δρακόντειους περιορισμούς στην κίνηση των προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: