Σφαιρόπουλος: Δεν θέλαμε να ζήσουμε αυτή την στιγμή, μείναμε από ενέργεια

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του.
«Είναι μια δύσκολησ τιγμή για εμάς γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Είναι μια στιγμή που δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Θέλαμε να ήμαστε εμείς οι νικητές. Φάνηκε οτι δεν μπορούσαμε. Ενεργειακά ήμστανα άδειοι, ενώ το θέλαμε πολύ. Μπήκαμε καλά, παίξαμε καλά. Όταν όμως δεν πήαγινε κατι καλά στην συνέχεια, χάναμε την συγκέντρωσή μας.
Δεν είχαμε πνευματική ετοιομότητα. Κάναμε μια προσπάθεια από τους 20 πόντυς στους 11, όμως κι εκεί μια δυο στιγμές αδράνειας δώσανε καλάθια στον ΠΑΟ και χάθηκε το ματς.
Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε πικραμένοι όλοι, γιατί η πορεία μας δεν ήταν ανάλογη με το πως τελείωσε η χρονιά. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στην Ελλάδα, αλλά και στη Ευρώπη ήταν στις πρώτες θέσεις.
Η νέα μορφή της Euroleague μας κόστισε... Πήγαμε καλά, όμμως μας κόστισε σε ενέργεια, αλλά και πνευματικά. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε να χτίσουμε την ομάδα πιο σωστά. Όλη την χρονιά είχαμε μια σταθερή πορεία, ο Ολυμπιακός έπαιζε καλό κι ελκυστικό μπάσκετ, που άρεσε στον κόσμο, που έφτασε στον τελικό της Euroleague, αλλά σωρευτικά κόστισαν στο τέλος. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά είναι η πραγματικότητα αυτή. Από την αρχή της σειράς με την Εφές μέχρι τώρα, παίξαμε 12 νοκ άουτ παιχνίδια, σε διάστημα 2 μηνών! Κάθε ματς ήταν τελικός για εμάς!
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε νωθρά κι έκανε ένα πυροτέχνημα, ένα "μπραφ" στο τέλος. Ήταν μια ομάδα που έπαιξε σταθερά καλό μπάσκετ, απλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Συγγνώμη από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να τους δώσω την υπόσχεση ότι αυτή η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατούς. Η ομάδα έχει κερδίσει τίτλους και καταξίωση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα».
Στην συνέχεια υποστήριξε για το μακρινό σουτ που έλειπε από τον Ολυμπιακό: «Το μακρινό το σουτ θέλει φρεσκάδα. Η σειρά έτσι όπως παίξαμε τα παιχνίδια, μάλλον το 2ο ήταν πιο καλό. Τα ελεύθερα σουτ θέλουν φρεσκάδα. Η προσπάθεια των παικτών ήταν μεγάλη, αλλά δεν αντέχαμε. Φαινόταν αυτό. Έκλεινε ο Παναθηναϊκός την ρακέτα του, ρίσκαρε με αυτό. Όσο περνούσε η ώρα, η ενέργεια έπεφτε και γι' αυτό ο Παναθηναϊκός πήρε την διαφορά και μας νίκησε στο τέλος».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: