Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς: «Σεβασμός για τον Εθνικό Ύμνο»

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας δεν ακούστηκε ποτέ στη Ζένιτσα και ο Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς αποφάσισε να τα... χώσει στους Βόσνιους οπαδούς για τη συμπεριφορά τους. «Πείτε μου, που αλλού αποδοκιμάζουν τον Εθνικό Ύμνο μιας χώρας... Θέλω να θέσω αυτό το ερώτημα δημόσια.
Οταν ακούμε τον Ύμνο μας πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι και όταν ακούμε του αντιπάλου πρέπει να σεβόμαστε. Και τα αντικείμενα που ρίχτηκαν στο γήπεδο; Πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο που είμαστε πολιτισμένοι...» ήταν το αυστηρό μήνυμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Βοσνίας.
πηγη


Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ

Ζιλί: «Συγνώμη από τον Γιαννιώτα, αλλά ήταν αντίδραση υπεράσπισης»

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ασίσταντ της Εθνικής Βοσνίας, Στεφάν Ζιλί ο οποίος μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία της χώρας για τη βίαιη αντίδραση του εις βάρος του Γιάννη Γιαννώτα.  
 
 Ζιλί: «Συγνώμη από τον Γιαννιώτα, αλλά ήταν αντίδραση υπεράσπισης»
O Γάλλος βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Βοσνίας, Στεφάν Ζιλί μετά την απαράδεκτη ενέργεια του να γρονθοκοπήσει τον Γιάννη Γιαννιώτα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ζητώντας ωστόσο συγνώμη από τον Έλληνα διεθνή.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ζιλί, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει παραπέμποντας μας στην δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από την ομοσπονδία της Βοσνίας.
Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Κατόπιν όσων έγιναν μετά από τον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Ελλάδας στις 9 Ιουνίου στη Ζένιτσα, πρώτα απ' όλα θα ήθελα να απολογηθώ στον Έλληνα παίκτη Γιαννιώτα για τις επιπτώσεις των πράξεών μου.
Είμαι ένας αθλητικός παράγοντας που έχει καθήκον να θέτει το καλό παράδειγμα ανά πάσα στιγμή και μέσα από τη λειτουργία μου ως βοηθός προπονητή, να προβάλλω καλή εικόνα στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στη χώρα που εκπροσωπεί, την εθνική ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
Δεύτερον, θα ήθελα να δηλώσω ότι η αντίδρασή μου ήταν καθαρά υπεράσπισης σε κάτι που γινόταν επικίνδυνη κατάσταση για τους παίκτες μας και τον προπονητή Μπαζντάρεβιτς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση απρόκλητη και εσκεμμένη πράξη από μέρους μου.
Καθώς ο Έλληνας παίκτης έτρεξε προς ένα σύνολο που στεκόταν μπροστά από την είσοδο του τούνελ περιμένοντας να επιστρέψει στα αποδυτήρια, με την έκδηλη πρόθεση να προκαλέσει καυγά, επιχείρησα να τον συγκρατήσω και να τον ηρεμήσω, προτού η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.
Με βίαιο και απρόκλητο τρόπο, ο εν λόγω παίκτης επιχείρησε να μου επιτεθεί και αντέδρασα ενστικτωδώς με μία χειρονομία που, παρότι ήταν χειρονομία άμυνας, ειλικρινά τη μετανιώνω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: