«Οι απόγονοι του Γκέμπελς ξαναχτύπησαν» Απάντηση στην επίθεση κατά της ΕΡΤ

«Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση». Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «πολιτικές αθλιότητες» και για «επιχείρηση εξίσωσης Μακρόν με Λεπέν», με αφορμή το σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη στην εκπομπή «Δέκα στην ενημέρωση», ότι «μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών».
Μόνο που ο δημοσιογράφος είχε προλογίσει το σχόλιο λέγοντας «είναι πολλοί που λένε ότι…..». Δηλαδή μετέφερε μια κριτική την οποία ασκούν πολλοί διεθνείς αναλυτές, πολίτες και εργατικά συνδικάτα εκφράζοντας την ανησυχία ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα ασχοληθεί με ζητήματα που ταλανίζουν τους κοινωνικά ευάλωτους. 
Τη στάση της ΝΔ σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σχολιάζοντας ότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική του «του – κατ’ όνομα – «φιλελεύθερου» κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων, όταν διαφωνεί με την άποψή που εκφράζουν. Ούτε βέβαια εκπλήσσει η προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για σχόλιο ενός εξ αυτών». «Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λε Πεν υποστηρίχθηκε στο δεύτερο γύρο από το 1/3 των ψηφοφόρων του Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίον στήριξε η Νέα Δημοκρατία λόγω κοινού αγώνα «ενάντια στο λαϊκισμό» αλλά και κοινής ημέρας γενεθλίων με τον πρόεδρό της!», προσθέτουν.
Και συμπληρώνουν «φαίνεται, πως το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το «μαύρο» που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία της ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία, εφευρίσκοντας ζητήματα εκεί που δεν υφίστανται. »
Η αντίδραση της ΝΔ ήρθε μετά από ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter. «Μεταξύ 2 πολύ κακών υποψήφιων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών» ακούω τώρα στο έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ! Φασίστας ή ανόητος κ. Ταγματάρχη» ανέφερε.
Απάντηση των Δημοσιογράφων τη ΕΡΤ
Όλοι γνωρίζουμε τη μαγική δύναμη του μοντάζ. Όταν, λοιπόν, από την τοποθέτηση του συναδέλφου Νίκου Αγγελίδη αφαιρείται η εισαγωγή «είναι πολλοί που λένε ότι…..» προφανώς το νόημα αλλάζει!
Αφού μετράτε τις κουβέντες μας, τουλάχιστον να τις μετράτε σωστά τόσο εσείς κ. Θεοδωράκη και όσο και εσείς κύριοι της ΝΔ. Να είστε πιο προσεκτικοί πριν τιτιβίσετε ή βγάζετε ανακοινώσεις για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, στους οποίους συνεχίζετε να επιτίθεστε ανερυθρίαστα για λόγους εντυπωσιασμού. Εκτίθεστε!
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και προσωπική άποψη του δημοσιογράφου να ήταν , η φράση -όπως σωστά ή λανθασμένα έχει αποδοθεί στον Βολταίρο- «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» , κωδικοποιεί την έννοια του δημοκρατικού ήθους και της ελευθερίας του λόγου .
«Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται» απαντά η ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:
Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.
Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.
Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.
Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.
Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.
Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον.
ΠΟΣΠΕΡΤ: «Οι απόγονοι του Γκέμπελς ξαναχτύπησαν»
Οι γνωστοί κοινοί συκοφάντες που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ξιφούλκησαν πάλι σήμερα εναντίον της ΕΡΤ (…)
Κύριοι του «μαύρου» σας έχουμε απαντήσει πολλαπλώς και τεκμηριωμένα. Δεν θα σας δώσουμε την ικανοποίηση να ασχοληθούμε με συκοφαντίες που διακινείτε και την δήθεν πολιτική που παράγετε, όταν είσαστε σεις οι ίδιοι της Νέας Δημοκρατίας και των δορυφόρων σας έχετε φέρει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλιώσει και επιβάλατε, λόγω της ιδεολογίας σας, αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές.
Δεν προκαλεί έκπληξη η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που στρέφεται εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σχολιάζουν μεταξύ άλλων κύκλοι του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής.
Πηγή ΕΡΤ

 YS:   PANOSANTYPALOUTRAKI@GMAIL.COM
 KATΩ : ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: