Τα πολυτελή αυτοκίνητα που προτιμούν οι πλούσιοι Ρώσοι

Η ρωσική αγορά αυτοκινήτων άρχισε και πάλι να ανακάμπτει παρά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς παρατηρήθηκαν αυξήσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων της τάξεως του 10%. Ωστόσο πολύ πιο αυξημένες ήταν οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων, επισημαίνει το Ria Novosti σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Κρίσης Ποια κρίση;».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείο Aftostat, το οποίο επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι πωλήσεις στην κατηγορία αυτοκινήτων στην κατηγορία luxury, αυξήθηκαν κατά 15%.

Η αρχική τιμή στην κατηγορία αυτή αρχίζει από τα 5 εκατομμύρια ρούβλια, ή τα 80.0000 ευρώ, αλλά εκατοντάδες Ρώσοι είναι έτοιμοι να δώσουν για να αποκτήσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο 10, 20 και 25 εκατομμύρια ρούβλια.
Το Ria Novosti, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διερεύνησε τις προτιμήσεις που έχουν οι πλούσιοι ρώσοι όσον αφορά στα πολυτελή αυτοκίνητα και βρήκε ότι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα γερμανικά αυτοκίνητα, στην Mercedes-Benz και στα πολυτελή της μοντέλα όπως είναι το Maybach S-Class. Συνολικά πουλήθηκαν 154 Maybach S-Class και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο 27, τον Φεβρουάριο 17, ενώ τον Μάρτιο 110 αυτοκίνητα!
Αλλά και το νέο κροσόβερ Maserati Levante, δεν πήγε πίσω καθώς μέσα σε τρεις μήνες πουλήθηκαν 110 αυτοκίνητα και μόνο ένα σεντάν Maserati Quattroporte.
Στο ίδιο διάστημα πουλήθηκαν 59 αυτοκίνητα Bentley, εκ των οποίων το 70% αντιστοιχεί σε πωλήσεις του κροσόβερ Bentayga, ενώ το υπόλοιπο 30%, σε πωλήσεις των μοντέλων Flying, Spur, Continental και Mulsanne
Όσον αφορά την Rolls-Royce, δεν αναφέρονται στοιχεία για τις πωλήσεις των υπερπολυτελών αυτών αυτοκινήτων, αλλά είναι γνωστό ότι στην Ρωσία υπάρχουν 19 τέτοια υπερπολυτελή αυτοκίνητα.
Ο κατάλογος των πολυτελών αυτοκινήτων που προτιμούν οι πλούσιοι ρώσοι, ολοκληρώνεται με τα σούπερ αυτοκίνητα Aston Martin, Ferrari и Lamborghini. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 πουλήθηκαν μόνο δύο Aston Martin, τρεις Ferrari και τρεις Lamborghini.
Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2017 πουλήθηκαν 350 πολυτελή αυτοκίνητα. Το 70% πωλήθηκε σε εκθέσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται στην Μόσχα και τα περίχωρα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρέμειναν στην Μόσχα. Εικοσιτέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, πουλήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, εννέα στην περιοχή του Κρασνοντάρ και πέντε στην περιοχή του Κεμέροβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: