Στην Καστοριά η μοναδική στον κόσμο γούνα «εμποτισμένη με ίνες χρυσού» - Φτάνει τα 200.000 ευρώ! (φωτό)

Η μοναδική στα χρονικά γούνα, έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία. Μία γούνα «εμποτισμένη» με χρυσό 24 καρατίων, δημιούργησε ένας επιστήμονας στην Καστοριά.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας, ο επιστήμονας και ερευνητής Dr.Ing. Hristo Hadjiev, στέλεχος της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης Soha Innovations, παρουσίασε το δημιούργημά στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.


Η τιμή της ξεκινά από τις 40.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 200.000 λέει ο Hristo Hadjiev ενώ όπως αποκάλυψε υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, μόνο δύο μοναδικά κομμάτια. Μία χρυσή γούνα ωστόσο «ήδη έχει αγοραστεί και την απολαμβάνει μια Ρωσίδα».
Ο εμπνευστής της πρωτότυπης δημιουργίας επισήμανε ότι η γούνα ποτισμένη με ίνες χρυσού 24 καρατίων και μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν παραγγελίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο χρόνος κατασκευής της απαιτεί μόνο μερικές εβδομάδες.
Ο κ. Hadjiev επισήμανε ακόμα ότι η κατασκευή της πρωτότυπης γούνας έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία, αλλά κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες είπε χαριτολογώντας ότι «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά, καθώς η ΝΑΣΑ μας παρακολουθεί».
Όπως αποκάλυψε η ιδέα της καινοτομίας γεννήθηκε όταν στη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση γούνας, πριν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και καθώς περιηγούταν στους χώρους αναρωτήθηκε αν θα έμοιαζε πολύ ωραία η γούνα σε χρυσό ή και ασήμι.
Έτσι, έκανε την ιδέα του πραγματικότητα και όπως επισήμανε «δεν μου πήρε πάνω από έξι μήνες να φτιάξω την καινοτομία αυτή».

Η γούνα παρουσιάστηκε για πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και seleo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: