Αυτή είναι χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους [photos]

Η Κόστα Ρίκα είναι από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στη Λατινική Αμερική, με πληθυσμό περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους. Το 1949 η Κόστα Ρίκα αποτίναξε το στρατό και εδώ και περίπου έναν αιώνα έχει μια αξιοζήλευτη πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη και σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Οι Κοσταρικανοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το σλόγκαν «Pura Vida» που σημαίνει «καθαρή ζωή», κάτι που χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους, που τους κάνει να μην παραπονιούνται για τα καθημερινά προβλήματα και να αισθάνονται ευτυχισμένοι, όπως οι ίδιοι λένε.
Η Κόστα Ρίκα είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με διεθνή ερευνητικά κέντρα, όπως το βρετανικό think tank New Economics Foundation, η ευτυχία μπορεί να μετρηθεί αν ληφθούν υπ’ όψη ορισμένες παράμετροι, όπως η ευημερία, το προσδόκιμο ζωής, οι κοινωνικές ανισότητες και άλλοι δείκτες. Πάντα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.  
Και πώς να μην είναι κανείς ευτυχισμένος σε μία χώρα που συνδυάζει τα πάντα: από εξωτικές παραλίες, ηφαίστεια, μέχρι τροπικά δάση και άγρια ζωή...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittney ॐ Pacha Yoga Mama (@travel.happy) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Sierra (@laurensierrawoods) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dietmar (@dietmar167) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Sloman tattoos (@emsloman) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Owen Deering (@owendeering) στις
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: