Το Club Med εντάσσει την Ελλάδα στον σχεδιασμό του

Την δραστηριότητά του στην Ελλάδα θέλει να επεκτείνει ο τουριστικός όμιλος Club Med, μετά τη στρατηγική επένδυση της κινεζικής Fosun στη γαλλική εταιρεία.
Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση ο Τσεν Μπο, assistant president και εκπρόσωπος Τύπου του Fosun Group,
«η Fosun εφαρμόζει πάντοτε ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό μοντέλο αξίας, το οποίο συνδυάζει το μοναδικό αναπτυξιακό μομέντουμ της Κίνας με τις ευκαιρίες και τους πόρους που εντοπίζουμε σε όλο τον κόσμο. Κομβικό στοιχείο του είναι ο τουρισμός και, σε αυτό το πλαίσιο, αναμένουμε ο ελληνικός τουρισμός να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή μας τη στρατηγική. Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης στην τουριστική αγορά της Ελλάδας, και πρόθεσή μας είναι να αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας οργανικά και να συμβάλουμε περαιτέρω στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και των ποιοτικών υπηρεσιών στη χώρα». 
Οπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ιστορικός τουριστικός όμιλος της Γαλλίας Club Med, έπειτα από μια μακρά περίοδο οικονομικών προβλημάτων και στασιμότητας, που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο το 2015. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη στρατηγική επένδυση της κινεζικής Fosun στην εταιρεία, η οποία προχώρησε στην εξαγορά αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επαναφέροντας την Club Med σε τροχιά ανάπτυξης, με σχεδιασμό για τη δημιουργία 15 καινούριων resorts έως το 2019.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: