Λουλούδια – ποδηλάτες στους δρόμους του Σάο Πάολο (εικόνες)

Ένας στόλος λουλουδιών -πάνω σε ποδήλατα- θα διασχίζει κάθε μέρα, έως τις 7 Μαΐου, το Σάο Πάολο.
Είναι ένα υβρίδιο, κάτι μεταξύ περφόρμανς και εγκατάστασης. Αυτό το έργο τέχνης είναι μάλλον μια σειρά από εφήμερους κήπουςΠάνω σε ποδήλατα, τα «βοτανικά γλυπτά» του ιάπωνα καλλιτέχνη, Αζούμα Μακότο, του οποίου η σχέση με τα λουλούδια και τα φυτά σε δημόσιο χώρο είναι μοναδική.

Ποδηλάτες είναι νεαρές και νεαροί ιαπωνικής καταγωγής. Στο Σάο Πάολο ζει η μεγαλύτερη, εκτός συνόρων, ιαπωνική κοινότητα στον πλανήτη. Και το πρότζεκτ σηματοδοτεί τα εγκαίνια του «Σπιτιού της Ιαπωνίας» στο Σάο Πάολο, που φιλοδοξεί να προβάλει τις καλύτερες πλευρές της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου τον 21ο αιώνα.

Οι «Αγγελιοφόροι Λουλουδιών» ποδηλατούν σε όλα τα κύρια τοπόσημα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης: επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, το Biennial Pavilion του διάσημου βραζιλιάνου αρχιτέκτονα, Όσκαρ Νιμάγερ, στο πάρκο Ibirapuera, τον σιδηροδρομικό σταθμό Luz και τη συνοικία Liberdade (χώρο της ιαπωνικής κοινότητας του Σάο Πάολο).

Από καιρό σε καιρό, προσφέρουν ένα λουλούδι σε περαστικό που έχει σταματήσει και κοιτά με περιέργεια.

«»Ο Αγγελιοφόρος Λουλουδιών» είναι μια διακοπή της νευρικής ροής της πόλης, με ένα τελείως διασκεδαστικό και εμπνευσμένο μήνυμα» εξηγεί, στο Designboom, ο Marcello Dantas, διευθυντής προγραμματισμού στο Σπίτι της Ιαπωνίας. «Ξαφνικά, ένα μέρος που χθες ήταν άδειο, σήμερα γεμίζει λουλούδια. Γρήγορα θα εξαφανιστούν, αλλά μένει η ανάμνηση».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: