Τα ονόματα που θα έχουν οι νέες σήραγγες στην Πατρών - Κορίνθου

Παραδόθηκαν σήμερα οι νέες σήραγγες στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.

Στην τελετή παράδοσης ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε και τα ονόματα που θα παρουν οι σήραγγες κατά μήκος του δρόμου.


Όπως είπε:

- η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

- η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα 

- η σηραγα πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

- στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

- η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του Νίκου Τεμπονέρα

- η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε, του Ανδρέα Παπανδρέου.Πατρών Κορίνθου

Τσίπρας: Ανοίγουμε το δρόμο για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική επιτροπεία 

 Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα.
Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, είπε ο πρωθυπουργός.
Χρήστος Σπίρτζης: «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας»
«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης: Παραλάβαμε τελματωμένα έργα
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: