Ο τύπος που έκανε την καλύτερη δουλειά στον κόσμο... αλλά «τά 'παιξε»!

Μία παράξενη αγγελία είχε κάνει χιλιάδες ανρθώπους ανά τον κόσμο να ονειρευτούν μία άλλη ζωή, στην οποία πληρώνονται χιλιάδες ευρώ το μήνα για να ταξιδεύουν σε υπέροχα μέρη, να μένουν σε πολυτελή καταλύματα και να περνούν τον χρόνο τους χαλαρώνοντας και μπλογκάροντας δίπλα σε μαγευτικές παραλίες.
Πρόκειται για την αγγελία της εταιρείας διαχείρισης ενοικιαζόμενων Thirdhome, η οποία προσφέρει σε έναν τυχερό «υπάλληλο»
την ευκαιρία να μένει στις χλιδάτες βίλες της για τρεις μήνες και να λαμβάνει σχεδόν 9.500 ευρώ μηνιαίως για να μοιράζεται τις εμπειρίες του/της στα social media
Για ένα εξάμηνο ο... τυχερός που επελέγη, ο ο Ben Southall, είχε γίνει ο «επίσημος πρέσβης» της νήσου Χάμιλτον της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του τουριστικού φορέα του Κουίνσλαντ για την προώθηση της ευρύτερης περιοχής στα social media. Η καμπάνια είχε θεωρηθεί τότε ιδιαίτερα πρωτοποριακή, αφού είχε καταφέρει να διαβλέψει έγκαιρα τη δύναμη που θα αποκτούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης media στον τουριστικό κλάδο και να εκμεταλλευτεί αυτό το trend προς όφελός της.
Μιλώντας στονIndependent, ο Southhall εξηγεί ότι η δουλειά του όχι μόνο δεν μειώθηκε με την πάροδο των εβδομάδων, αλλά ενισχύθηκε και με δεκάδες υποχρεώσεις που δεν περίμενε ότι θα είχε. Ο ίδιος ξεκίνησε τη νέα του δουλειά πιστεύοντας ότι θα περνούσε έξι μήνες χαλαρώνοντας σε ερημικές παραλίες και γράφοντας για τις εμπειρίες του στο laptop του.
Στην πραγματικότητα όμως βρέθηκε να εκτελεί χρέη υπεύθυνου PR, με εμφανίσεις σε εκατοντάδες εκπομπές (συμπεριλαμβανομένης εκείνης της Opra Winfrey αλλά και της παρουσίασης μιας σειράς ντοκιμαντέρ του National Geographic), ταξιδεύοντας παράλληλα κάθε τρεις μέρες και σε άλλο νησί (συνολικά επισκέφθηκε 60) και αποτυπώνοντας τις εμπειρίες του σε blog και λογαριασμούς social media.
Επρόκειτο για μια ζωή που δεν του άφηνε καθόλου ελεύθερο χρόνο αφού σε κάθε προορισμό έπρεπε να δοκιμάζει έναν συγκεκριμένο αριθμό δραστηριοτήτων, προκειμένου να έχει το απαιτούμενο υλικό για τα blog του. Εξτρίμ σπορ, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και περιηγήσεις... η καθημερινότητά του ήταν υπέροχη, πλην όμως εξουθενωτική.
Σημειωτέον, ότι ο Southall δεν μετανιώνει λεπτό για την εμπειρία του!
πηγη
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: