*TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ* Ένα drone «πύραυλος» Tο GT-R drone με 0–100 χλμ/ώρα σε μόλις 1.3 δευτερόλεπτα


Η Nissan αποκάλυψε το GT-R Drone, ένα από τα ταχύτερα FPV  (First Person View) αγωνιστικού τύπου drones  στον κόσμο.
Κατασκευασμένο για να είναι σε θέση να «συμβαδίσει» με το νέο 2017 GT-R κατά τη διάρκεια  τηλεοπτικών γυρισμάτων σε πίστα, το συγκεκριμένο drone διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από πλευράς επιδόσεων.

Ειδικά σχεδιασμένο από τον οίκο Tornado XBlades Racing,     Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Drone Prix, το GT-R Drone συνδυάζει μια ειδική αγωνιστική ρύθμιση με θόλο χαμηλής οπισθέλκουσας, προκειμένου να φτάσει τα 100 χλμ/ω από στάση, σε μόλις 1.3 δευτερόλεπτα.
Για να αναδειχθεί το «ταλέντο» των δύο κορυφαίων «μηχανών»,  το GT-R Drone «συνόδευσε» το ομώνυμο supercar, γύρω από την συναρπαστική πίστα του Silverstone.

drone3
Ο ιδιαίτερος αυτός «αγώνας» πραγματοποιήθηκε με τον οδηγό της Nissan Nismo Ricardo Sanchez πίσω από το τιμόνι του νέου GT-R και με τον James Bowles, πρωταθλητή του British National Drone Racing για το 2015 να πιλοτάρει το GT-R Drone, γύρω από μια πορεία 1.2 μιλίων στην πίστα του Silverstone.
drone2 drone4
Τα παραπάνω GT-Rs βρίσκονται στο Goodwood Festival of Speed, ενώ απολαυστικά στιγμιότυπα εν δράσει, βρίσκονται στο βίντεο παρακάτω:
..
Νίκος Τσάδαρης
Με ηλεκτρικό scooter καλύπτεις απόσταση 500 χλμ. με 1 ευρώ!
Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας και εκατοντάδες πελάτες, η EMW αποτελεί την πρωτοπόρο εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, με στόχο την εύκολη και απόλυτα οικονομική μετακίνηση με μηδενική ρύπανση και χαμηλό κόστος συντήρησης.
Σήμερα η EMW εισάγει σε αποκλειστικότητα ηλεκτρικά μοντέλα scooter από 250W έως και 5000W, ικανά να εξυπηρετήσουν
μετακινήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων, από 40km έως 90km, με μία μόνο φόρτιση.
Τα ηλεκτρικά scooter EMW  προσφέρουν φιλική, οικολογική και ήρεμη οδήγηση με έως και 10 φορές πιο οικονομικό τρόπο μετακίνησης, αφού δεν χρειάζονται βενζίνη, service και τέλη κυκλοφορίας.
Ενδεικτικά, ένας μέσος αναβάτης πραγματοποιεί σχεδόν 10.000km/έτος, με το συνολικό κόστος να φτάνει σχεδόν τα 1.200 ευρώ, υπολογίζοντας καύσιμα, ασφάλιστρα και συντήρηση. Με ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό scooter, υπολογίζοντας το ηλεκτρικό ρεύμα, την ασφάλιση και την συντήρηση, το ετήσιο κόστος φτάνει max τα 200 ευρώ/έτος!
Δηλαδή με 1 ευρώ μπορεί να καλυφθεί απόσταση 300-500km!

πηγη
To αυτοδίδακτο ρομπότ Amelia πιάνει δουλειά στο Λονδίνο!
Κρατική υπηρεσία στο βόρειο Λονδίνο αναμένεται προσεχώς να… προσλάβει ένα αυτοδίδακτο ρομπότ, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί πολίτες και μάλιστα θα τοποθετηθεί σύντομα στο… ανάλογο πόστο!

Η Amelia θα αναλάβει δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση του Enfield το προσεχές φθινόπωρο. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρότζεκτ υψηλής τεχνητής νοημοσύνης
με «πρωταγωνίστρια» την Amelia, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες, κατανοώντας τα ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και τη συναισθηματική τους κατάσταση!

Το ρομποτικό πρόγραμμα φέρει την υπογραφή της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας IPSoft, που εδράζει στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητές της, η Amelia θα επικυρώνει άδειες και θα εγκρίνει αιτήσεις πολιτών μέσω μηνυμάτων chat ή μέσω ενός ψηφιακού φωνητικού avatar.

«Οι πελάτες δεν θα παρατηρήσουν καν ότι συνδιαλέγονται με την Amelia» ανέφερε ο υπεύθυνος οικονομικών του συμβουλίου του Enfield, James Rolfe.

Στη συγκεκριμένη υπηρεσία, είχαν χάσει τη θέση τους τουλάχιστον 300 άνθρωποι μόνο πέρυσι.Peugeot L500 R Hybrid από το παρελθόν για το μέλλον Οι επιδόσεις του ασύλληπτου σπορ υβριδικού οχήματος
Στις 30 Μαΐου 1916, το Peugeot L45 με οδηγό τον Dario Resta κατακτά το μυθικό αγώνα του Indianapolis 500 με μέση ωριαία ταχύτητα 135 χλμ./ώρα. Έναν αιώνα αργότερα η γαλλική φίρμα παρουσιάζει το L500R HYbrid, μία φουτουριστική σύλληψη εμπνευσμένη από το πνεύμα των Indy, που αποδίδει φόρο τιμής στους μοναδικούς «Charlatans», την ομάδα που έδωσε στην Peugeot τρεις ιστορικές νίκες (στις ΗΠΑ και στο Indy 500 από το 1913 έως το 1919).

Το L500 R HYbrid δημιουργήθηκε από το παρελθόν για το μέλλον συναρπάζοντας με το φαρδύ μετατρόχιο, το χαμηλό προφίλ (ύψος μόλις ενός μέτρου) και το εξαιρετικά χαμηλό απόβαρο (στα 1.000 κιλά). Οι επιδόσεις του ασύλληπτου σπορ υβριδικού οχήματος κόβουν την ανάσα:
Από στάση επιταχύνει σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα έως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ τα πρώτα 1.000 μέτρα καλύπτονται σε 19 δευτερόλεπτα. To L500 R HYbrid εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Peugeot Sport και το υβριδικό σύστημα πρόωσης αποδίδει συνολικά 500hp, συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και έναν στον πίσω άξονα) με έναν βενζινοκινητήρα ισχύος 270hp και μέγιστη ροπή στα 730 Nm.
peugeot1
Η μοναδική αγωνιστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το L500 R HYbrid ενισχύεται από μία φουτουριστική γενιά i-Cockpit όπου οι πληροφορίες απεικονίζονται στο χώρο χάρη στη μορφή ολογράμματος. Επίσης, το L500 R HYbrid σχεδιάστηκε για να είναι ένα ενιαίο σώμα με τον οδηγό του και για αυτό το λόγο έχει το σχήμα κάψουλας. Το κόκπιτ έχει ως σήμα κατατεθέν το κόμπακτ βολάν, ενώ ο οδηγός μπορεί να πληροφορείται για ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο από δύο κυκλικά τρισδιάστατα ολογράμματα. Τα χρώματα έχουν διατηρηθεί, αλλά η διθέσια διάταξη του θρυλικού L45 έχει πλέον διασκευαστεί σε ένα μονοθέσιο, όπου τα ολογράμματα λαμβάνουν το ρόλο ενός εικονικού συνοδηγού.

Πίσω στο χρόνο

peugeot6
Το L500 R HYbrid αποτελεί μία τιμητική διάκριση για το L45 που εξύψωσε το σήμα του «Λέοντα» στον αγώνα των 500 μιλίων με 3 νίκες στην 2η παλαιότερη χρονολογικά πίστα του κόσμου. To L45 (η ονομασία προέκυψε από τα 4,5 λίτρα) ανέλαβε μετά το L76 και διέπρεψε μέσα από μία ομάδα νεαρών οδηγών με το προσωνύμιο «Charlatans». To L76 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με 4κύλινδρο κινητήρα που είχε τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο με δύο επί κεφαλής εκκεντροφόρους, καθώς και το πρώτο αγωνιστικό που έφτανε τα 190 χλμ./ώρα.
Οδηγώντας τα L76, L57, L4 και L45, οδηγοί όπως οι Georges Boillot, Jules Goux και Paolo Zuccarelli, χάρισαν πολλές επιτυχίες στην ομάδα των «Charlatans».
peugeot4
H Peugeot Sport έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες νίκες στις ΗΠΑ: o Ari Vatanen το 1988 και ο Robby Unser το 1989 κατακτούν το μυθικό Pikes Peak με το 405 T16, ενώ ο Sébastien Loeb σημείωσε το 2013 ένα απίστευτο ρεκόρ με το 208 T16, ολοκληρώνοντας τα 20 χλμ. της ανάβασης σε μόλις 8’13’’878. Οι επιτυχίες της γαλλικής εταιρίας εκτείνονται σε όλο τον πλανήτη με πιο πρόσφατη την νίκη του Stéphane Peterhansel στο τελευταίο Ντακάρ, μετά από τέσσερις συνεχείς επιτυχίες από το 1987 έως το 1990.
peugeot5
Νίκος Τσάδαρης


Η Πορτογαλία τροφοδοτήθηκε για 4 ημέρες σερί μόνο με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Επί τέσσερεις συνεχείς μέρες η Πορτογαλία ηλεκτροδοτήθηκε αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δηλαδή αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Τα στοιχεία για το ενεργειακό ορόσημο της χώρας της Ιβηρικής που παρουσίασε ο πορτογαλικός οργανισμός ZERO, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Ένωση Ανανεώσιμης Ενέργειας (ARPEN)
δείχνουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια καλύφθηκε πλήρως από ΑΠΕ από τις 06.45 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου μέχρι τις 05.45 την επόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου σε ένα σερί 107 ωρών.


Το ιστορικό επίτευγμα της Πορτογαλίας έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι κάλυψε το 95% των αναγκών της με ΑΠΕ την Κυριακή 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας δημιουργήθηκαν πλεονάσματα ηλεκτρικής ενέργειας η οποία πουλήθηκε σε αρνητικές τιμές, κοινώς απορρίφθηκε, σε γειτονικές χώρες.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Ιουνίου 2015, τα αιολικά πάρκα στη Δανία όχι μόνο κάλυψαν τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά παρήγαγαν και πλεόνασμα που επίσης εξήχθη στις γειτονικές Νορβηγία, Σουηδία και Γερμανία.

Η εξέλιξη στην Πορτογαλία «είναι σημαντική επιτυχία για μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως αυτό που φαίνεται εξαιρετικό σήμερα σε μερικά χρόνια θα αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στην Ευρώπη» σχολίασε στον Guardian ο Τζέιμς Γουάτσον, διευθύνων σύμβουλος της SolarPower Europe. Η διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης κερδίζει δυναμική και τα ρεκόρ όπως αυτό θα συνεχίσουν να καταρρίπτονται σε όλη την Ευρώπη» προέβλεψε.

Εξίσου αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις του Όλιβερ Τζόι, εκπροσώπου του φορέα Wind Europe: «Με τις κατάλληλες πολιτικές, η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να καλύπτει το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης [σε ηλεκτρική ενέργεια] τα επόμενα 15 χρόνια» είπε.

Σύμφωνα με την ARPEN, το 2015 οι ΑΠΕ κάλυψαν το 48% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Πορτογαλία. Κατά το ίδιο έτος, η αιολική ενέργεια κάλυψε το 42% των αναγκών της Δανίας, το 20% της Ισπανίας, το 13% της Γερμανίας και το 11% στη Βρετανία.

Από το 2013 ως το 2016 στην Πορτογαλία εγκαταστάθηκαν 550 αιολικά Μεγαβάτ με τους φορείς του κλάδου να στρέφουν το βλέμμα τους στις εξαγωγικές δυνατότητες της αιολικής ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες.

Πηγή:econews
Υποχώρηση της Microsoft όσον αφορά αμφιλεγόμενη πρακτική για την αναβάθμιση σε Windows 10

Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν διαμαρτυρηθεί στο Διαδίκτυο σχετικά με «αναγκαστικές» αναβαθμίσεις των συστημάτων τους σε Windows 10, οι οποίες φαίνονταν να γίνονται χωρίς την άδειά τους.
Η εταιρεία είχε αλλάξει τη «διαρρύθμιση» στο σχετικό pop-up box, όπου προτεινόταν στους χρήστες να προβούν σε αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το κλικ που έκαναν οι χρήστες για να βγουν από αυτό να συμφωνεί στο upgrade αντί να το απορρίπτει.
Ωστόσο, η εταιρεία ξεκαθάριζε στη σχετική σελίδα Support ότι εάν στο εν λόγω notification ο χρήστης πατούσε «OK» ή το κόκκινο «x» πάνω δεξιά, αυτό γινόταν αντιληπτό σαν να συμφωνούσε με την ώρα που είχε οριστεί για το update και η διαδικασία προχωρούσε κανονικά.
Χρήστες του Ίντερνετ και του ειδικού Τύπου έκαναν λόγο για ένα «πονηρό τέχνασμα», και πολλοί κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για αυτό που θεωρούσαν «αναγκαστικό» update και απομάκρυνση από τα λειτουργικά που γνώριζαν και ήθελαν να διατηρήσουν.
Αντιμέτωπη με αυτές τις αντιδράσεις, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα προσθέσει άλλο notification, για να δίνεται στους καταναλωτές άλλη μια ευκαιρία για ματαίωση του upgrade.
Ειδικότερα, όπως δήλωσαν από την εταιρεία στο BBC, «προσθέσαμε άλλο ένα notification που επιβεβαιώνει την ώρα του προγραμματισμένου upgrade και παρέχει στον πελάτη μια επιπλέον ευκαιρία για να το ματαιώσει ή να το προγραμματίσει για αργότερα. Αν ο πελάτης επιθυμεί να συνεχίσει με το upgrade την ώρα που έχει οριστεί, μπορούν να κάνουν κλικ στο “ΟΚ”, ή να κλείσουν τα notifications χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες».
πηγη
Ένα βήμα πιο κοντά στις αυτόματες εγχειρήσεις:
Ράμματα ακριβείας από ρομποτικό χειρουργό
Έρευνα που δείχνει ότι ένας ρομποτικός χειρουργός μπορεί πραγματικά να προσαρμοστεί στα «ρευστά» δεδομένα του μαλακού ιστού για να πραγματοποιεί ακριβή ράμματα δημοσίευσαν ο Σάιμον Λέοναρντ, επιστήμονας υπολογιστών του Johns Hopkins University και η ομάδα του.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine και υπόσχεται να βελτιώσει τα δεδομένα στον χώρο,
καθιστώντας ευρύτερα διαθέσιμες τις κορυφαίες χειρουργικές τεχνικές που υπάρχουν, μέσα από εξελιγμένα και ακριβή χειρουργικά ρομπότ.
«Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων εκεί έξω» μεταξύ των χειρουργών, λέει ο Λέοναρντ, που εργάστηκε για τέσσερα χρόνια προκειμένου να προγραμματίσει τον συγκεκριμένο ρομποτικό βραχίονα έτσι ώστε να ράβει και να συνδέει τμήματα μαλακού ιστού. Αν και ρομποτικοί αυτοματισμοί χρησιμοποιούνται ήδη στη χειρουργική, αξιοποιούνται σε σχέση με σκληρές/ στέρεες δομές όπως τα κόκαλα, όπου είναι εύκολο κρατηθούν σταθερά. Ο μαλακός ιστός κινείται και αλλάζει μορφή όσο γίνονται τα ράμματα, απαιτώντας τις ικανότητες ενός χειρουργού για να γίνουν σωστά.

AAAS/CARLA SCHAFFER
Στο πλαίσιο της μελέτης έγιναν δύο είδη επεμβάσεων/ ραμμάτων, και διαπιστώθηκε ότι τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν υπό τη μορφή αυξημένης ασφάλειας μέσω της μείωσης των ανθρωπίνων λαθών, αλλά και η αύξηση της αποδοτικότητας μέσω της μείωσης χρόνου, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. To ρομπότ STAR (Smart Tissue Automation Robot) απέδειξε τις ικανότητές του σε επεμβάσεις σε γουρούνια: Το όλο σύστημα, που είναι σε θέση να λειτουργεί αυτόνομα (γενικά, θεωρείται ότι χειρουργικά ρομπότ που λειτουργούν μόνα τους θα ενδείκνυνται για σχετικά απλές εγχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες), διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα 3D imaging και ειδικό υπέρυθρο αισθητήρα για να εντοπίζει ενδείξεις στον ιστό έτσι ώστε να κρατά τη βελόνα «στον δρόμο». Αν και το σύστημα επιβλέπεται από χειρουργό, μπορεί να λειτουργεί χωρίς άμεση καθοδήγηση.
Όσον αφορά στην «ποιότητα» των ραμμάτων του, αυτά συγκρίθηκαν με τη δουλειά πέντε χειρουργών που έκαναν την ίδια επέμβαση μέσω τριών διαφορετικών μεθόδων. Αν και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος σε κάποιες περιπτώσεις, τα ράμματα κρίθηκαν αντίστοιχα ή καλύτερα αυτών των χειρουργών.
Όπως το έθεσε ο Λέοναρντ, αυτό που δημιουργείται είναι ένα προηγμένο χειρουργικό εργαλείο, το «αντίστοιχο μιας καλής ραπτομηχανής».
πηγη
Το πιο προηγμένο βιονικό χέρι στον κόσμο
«Είναι το πιο προηγμένο χέρι στον κόσμο. Μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει το κανονικό σας χέρι- με την εξαίρεση του “V” των Vulcans (Star Trek). Αλλά, εκτός και αν συναντήσω έναν Vulcan, δεν θα το χρειαστώ» λέει ο Τζόνι Μαθένι, χρήστης του πρωτοποριακού ρομποτικού/ βιονικού χεριού της DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ο Μαθένι βρισκόταν στο Πεντάγωνο
στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της DARPA Demo Day, για να επιδείξει το χέρι το οποίο κάποιες φορές φοράει για τους σκοπούς έρευνας που χρηματοδοτείται από την DARPA. Ο ίδιος είχε χάσει το πραγματικό του αριστερό χέριο από καρκίνο, καθώς οι γιατροί του το ακρωτηρίασαν για να μην εξαπλωθεί ο καρκίνος. «Θα ήμουν νεκρός σε τρεις μήνες».
Στο χέρι του υπάρχει μια χειρουργικά εμφυτευμένη συσκευή που έχει ενσωματωθεί στο κόκαλο, στην οποία και συνδέεται το τεχνητό χέρι, σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα το οποίο παραπέμπει ξεκάθαρα στα cyborgs της επιστημονικής φαντασίας. Η τεχνική αυτή λέγεται «οστεοενσωμάτωση» και πιθανότατα είναι ο πρώτος στις ΗΠΑ με κάτι τέτοιο. Επίσης, καινοτόμο χαρακτηριστικό του βιονικού αυτού χεριού είναι ότι για τη χρήση του ο χρήστης χρησιμοποιεί τους μύες και τα νεύρα στο χέρι που έχει απομείνει για να στείλει σήματα στο ρομποτικό χέρι- που ανταποκρίνεται όπως ένα κανονικό.


  00:00           
00:00
 00:00


         
 

DARPATV
«Εντάσσεται στο Revolutionizing Prosthetics Program, όπου έχουμε σκοπό την αποκατάσταση του σχεδόν φυσικού ελέγχου των άνω άκρων σε στρατιωτικούς που έχουν χάσει άκρα υπηρετώντας τη χώρα μας» λέει ο Δρ. Τζάστον Σάντσεζ, διευθυντής του Biological Technologies Office της DARPA. «Σκοπός είναι ο έλεγχος του χεριού όσο πιο φυσικά γίνεται. Πριν εμπλακεί η DARPA, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές για ανθρώπους που ζούσαν έτσι. Οπότε τέθηκε το ερώτημα εάν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ένα χέρι με το ίδιο μέγεθος, βάρος, σχήμα και δύναμη σε σχέση με το χέρι ενός ενηλίκου».
Όπως λέει ο Μαθένι, το χέρι λειτουργεί θαυμάσια- το μόνο που χρειάζεται είναι μπαταρίες. Από πλευράς του, ο Σάντσεζ σημειώνει πως η πραγματική πρόοδος στις έρευνες τηςDARPA πάει πέρα από τον μυοηλεκτρικό έλεγχο που ασκεί ο Μαθένι για να το ελέγχει. Αντιθέτως, λέει ο Σάντσεζ, στόχος είναι η παροχή πραγματικού, άμεσου ελέγχου από τον εγκέφαλο στο χέρι, σε άλλα προσθετικά μέλη, ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. «Μας απασχολεί πολύ το πώς νευρικά interfaces άμεσου ελέγχου αλληλεπιδρούν με πολύπλοκα στρατιωτικά συστήματα, όπως τα αεροπλάνα».
πηγη
H Foxconn «αντικαθιστά 60.000 εργαζομένους με ρομπότ»

Σε δραστικά μέτρα όσον αφορά στην αύξηση της αυτοματοποίησης στα εργοστάσιά της και την αντικατάσταση εργαζομένων της με ρομπότ φαίνεται να προχωρά η Foxconn, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ξου Γιουλιάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Foxconn έχει μειώσει σε ένα εργαστάσιο τον αριθμό των εργαζομένων
της στους 50.000 από τους 110.000 χάρη στη χρήση ρομπότ, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες εταιρείες.
Συγκεκριμένα, βάσει του δημοσιεύματος, περίπου 600 εταιρείες στο Κουνσάν της Κίνας έχουν παρόμοια σχέδια, σύμφωνα με κυβερνητική μελέτη. Τα σχέδια αυτά δεν επιφυλάσσουν καλές εξελίξεις για την επαρχία, πληθυσμού 2,5 εκατ. κατοίκων στα τέλη του 2014, τα 2/3 των οποίων ήταν μετανάστες εργάτες.
Σε δήλωσή του στο BBC, το Foxconn Technology Group επιβεβαίωσε πως αυτοματοποιεί πολλές από τις κατασκευαστικές εργασίες, αλλά διέψευσε ότι αυτό θα σημαίνει μακροπρόθεσμα απώλειες θέσεων εργασίας.
«Χρησιμοποιούμε τη ρομποτική και άλλες καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνολογίες για την αντικατάσταση ανιαρών, επαλαμβανόμενων δουλειών που μέχρι τώρα έκαναν εργάτες, και μέσω εκπαίδευσης τους επιτρέπουμε να επικεντρώνονται σε πιο σημαντικούς τομείς της διαδικασίας, όπως η έρευνα και ανάπτυξη, ο έλεγχος διαδικασιών και ο έλεγχος ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτοματισμούς και έμψυχο δυναμικό στις κατασκευαστικές μας δραστηριότητες, και αναμένουμε να διατηρήσουμε το σημαντικό μας εργατικό δυναμικό στην Κίνα».
πηγη
Εφεδρικό στο GPS σύστημα για την αμερικανική πολεμική αεροπορία

Η αμερικανική Iridium Communications ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το σύστημα STL (Satellite Time and Location) της είναι έτοιμο για χρήση ως εναλλακτικό/ εφεδρικό, ή επικουρικό σύστημα στο GPS για την αμερικανική πολεμική αεροπορία.
Η Iridium ανέπτυξε το νέο σύστημα STL με τη Satelles για την αποστολή σημάτων μέσω των 66 δορυφόρων της σε χαμηλή τροχιά,
προκειμένου να είναι λιγότερο ευάλωτο σε σχέση με τις επίγειες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες GPS.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το STL παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ακριβή δεδομένα θέσης, πλοήγησης και χρονομέτρης μέσω φθηνών τσιπ που μπορούν να λειτουργούν οπουδήποτε στη Γη- λειτουργώντας ως εναλλακτική στο GPS και ως μέθοδος επιβεβαίωσης της ακρίβειας σημάτων GPS. Η Satelles παρέχει τεχνολογία και υπηρεσίες σε εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτές τις νέες δυνατότητες για την προστασία περιουσιακών στοιχείων, την ταυτοποίηση χρηστών και άλλες λειτουργίες που βασίζονται στο GPS για τη μέτρηση του χρόνου και τον εντοπισμό της θέσης.
Η παρεμβολή GPS, το «spoofing» και άλλα είδη επιθέσεων τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και άλλους χρήστες να αναζητούν τρόπους ενίσχυσης και επικύρωσης των σημάτων GPS. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νότια Κορέα, που ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Βόρεια Κορέα κάνει παρεμβολές στα σήματα GPS της από τις 31 Μαρτίου, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών και πλοίων της και παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες.
Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί τσιπ μεγέθους γραμματοσήμου, που θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε άλλες συσκευές, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. Το σύστημα εκπέμπει σήματα μέσω των δορυφόρων της Iridium, δίνοντας έναν μοναδικό κωδικό σε κάθε σημείο στο έδαφος που μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το νέο σύστημα έχει επιδειχθεί σε στρατιωτικές, ακαδημαϊκές και εμπορικού χαρακτήρα εφαρμογές.
πηγη
.. Σχέδιο της Lockheed Martin για ένα επανδρωμένο εργαστήριο γύρω από τον Άρη το 2028

Αρκετές επανδρωμένες αποστολές Apollo, που τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, είχαν προετοιμάσει το έδαφος ώστε ο πρώτος άνθρωπος να περπατήσει τελικά στον δορυφόρο της Γης. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, το ίδιο πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της κατάκτησης του Άρη, με ένα επανδρωμένο εργαστήριο που, μαζί με τους 6 επιβάτες του, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη
λίγα χρόνια πριν ο πρώτος αστροναύτης πατήσει το πόδι του στον «Κόκκινο Πλανήτη».
Η εταιρεία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για την κατασκευή του εργαστηρίου, το οποίο ονομάζει «Mars Base Camp», κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στις ΗΠΑ με θέμα την εξερεύνηση του Άρη. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της, το «Mars Base Camp» θα επέτρεπε σε έξι αστροναύτες να παραμείνουν 10-11 μήνες σε τροχιά γύρω από τον Άρη, χρησιμοποιώντας τηλεχειριζόμενα ρομπότ για να τον μελετήσουν.
Μέχρι σήμερα, η NASA έχει συγκεκριμενοποιήσει τα αρχικά της βήματα για την «κατάκτηση» του Άρη. Σε αυτά, περιλαμβάνεται η κατασκευή του νέου πυραύλου εκτόξευσης SLS (Space Launch System), αλλά και η κατασκευή σε συνεργασία με τη Lockheed της κάψουλας Orion (Ωρίωνας), η οποία τελικά θα μεταφέρει το πρώτο πλήρωμα στον «Κόκκινο Πλανήτη».

LOCKHEED MARTIN
Με βάση το έως τώρα χρονοδιάγραμμα της διαστημικής υπηρεσίας, η κάψουλα θα μεταφέρει το 2023 μία ομάδα αστροναυτών μακρύτερα από τη Σελήνη, κάτι που επίσης θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, παραμένουν ασαφή τα επόμενα στάδια της προετοιμασίας, μέχρι την κατάκτηση του Άρη. «Πιστεύουμε πως μια αποστολή σε τροχιά γύρω από τον Άρη είναι απαραίτητο να προηγηθεί πριν από την προσεδάφιση των πρώτων αστροναυτών», λέει στο περιοδικό Popular Science ο Τόνι Αντονέλι, πρώην αστροναύτης της NASA και επικεφαλής σήμερα του τεχνολογικού τμήματος της εταιρείας για την εξερεύνηση του διαστήματος.
Παρόλο που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν είχε αναθέσει στη Lockheed να μελετήσει την ιδέα κατασκευής του Mars Base Camp, οι άνθρωποι της εταιρείας ελπίζουν πως θα εξετάσει σοβαρά την ιδέα, καθώς συνεχίζει να συγκεκριμενοποιεί τα στάδια που θα οδηγήσουν στην πρώτη προσεδάφιση ανθρώπων στον Άρη, μέσα στη δεκαετία του 2030 ή του 2040.
Ένα πλεονέκτημα του εργαστηρίου είναι πως βασίζεται σε τεχνολογίες που είτε ήδη υπάρχουν είτε είναι βέβαιο πως λειτουργούν στη πράξη. Για παράδειγμα, η πλοήγηση και η επικοινωνία του με τη Γη θα γίνεται μέσω μίας κάψουλας Orion. Στο εργαστήριο θα είναι επίσης προσαρτημένη μία δεύτερη κάψουλα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαφυγής από το πλήρωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί για κάποιον λόγο να εγκαταλείψει το σκάφος.
Οι δύο κάψουλες θα βρίσκονται στα δύο άκρα του εργαστηρίου, ανάμεσα στους θαλάμους όπου θα βρίσκεται ο επιστημονικός εξοπλισμός και οι κοιτώνες των αστροναυτών. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει τους θαλάμους, όπως επίσης και τα φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα εξασφαλίζουν ενέργεια στο σκάφος.
Το σχέδιο της Lockheed είναι πως το σκάφος θα συναρμολογηθεί στο διάστημα, γύρω από τη Σελήνη. Όταν τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη, οι αστροναύτες θα μπορούν να στείλουν στον «Κόκκινο Πλανήτη» τηλεχειριζόμενα ρομποτικά οχήματα ή ειδικά drone, για να τον εξερευνήσουν.
Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται τα μη επανδρωμένα οχήματά τους σε πραγματικό χρόνο, ώστε για παράδειγμα να αλλάξουν την πορεία τους στην περίπτωση που εντοπίσουν κάτι ενδιαφέρον στο αρειανό ανάγλυφο. Κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν από τη Γη, αφού η εικόνα από τις κάμερες των οχημάτων θα χρειαζόταν περίπου 20 λεπτά, για να φθάσει στο κέντρο Ελέγχου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργαστήριο θα ήτα επίσης χρήσιμο για την επιλογή του καλύτερου σημείου προσεδάφισης στον Άρη, προσφέροντας επίσης πολύ περισσότερες δυνατότητες για την αναζήτηση μικροοργανισμών. Μάλιστα, η Lockheed υποστηρίζει πως τα μη επανδρωμένα οχήματα θα μπορούν να συλλέγουν δείγματα, τα οποία θα στέλνουν στο διαστημικό εργαστήριο, για πιο ενδελεχή ανάλυση.
Με αυτό τον τρόπο, μέσα σε λίγους μήνες οι αστροναύτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν περισσότερες μελέτες από όσες έχουν γίνει τα προηγούμενα 40 χρόνια, με όλες τις μη επανδρωμένες αποστολές στον «Κόκκινο Πλανήτη».
πηγη
.. Ελλάδα- Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός πτήσεων drone
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται με απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο κανονισμός πτήσεων των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η διαβούλευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου.Συγκεκριμένα, ο Διοικητής Κωνσταντίνος Λιντζεράκος έθεσε από σήμερα, 24/05/2016 και ώρα 13:00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, την Απόφαση Διοικητή ΥΠΑ «Κανονισμός πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS)» και το Παράρτημά της και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 08/06/2016 και ώρα 14:00.

Πατήστε εδώ


Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το Mi Drone

Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το Mi DroneΌπως ήταν αναμενόμενο μετά τις ενδείξεις των προηγούμενων ημερών, η Xiaomi παρουσίασε σήμερα επίσημα το Xiaomi Mi Drone, το πρώτο drone της εταιρείας. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων της Κίνας θα λανσάρει το δικό της προϊόν στα drones. Το Mi Drone είναι ένα quadcopter με κάμερα 360 μοιρών και ανάλυση 4K.

Ένα απ' τα βασικά πλεονεκτήματα του drone της Xiaomi είναι ότι θα είναι αρθρωτο (modular), που σημαίνει ότι θα έχει αποσπώμενα μέρη. Για παράδειγμα θα μπορείτε να αλλάξετε την κάμερα, αλλά και τους ρότορες. Η συσκευή θα έχει μπαταρία 5.100mAh, η οποία επίσης αντικαθίσταται πολύ εύκολα.

Το Xiaomi Mi Drone θα έρθει σε δύο εκδόσεις: Η έκδοση θα κοστίζει περίπου $460, ενώ το 1080p μοντέλο θα βρίσκεται στα $380. H 1080p έκδοση θα ακολουθήσει το crowdfunding μοντέλο μέσω πλατφόρμας της Xiaomi, ενώ το 4K θα μπει σε open beta (δοκιμαστική φάση) στα τέλη Ιουλίου.
..

Τα πουλιά αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα αεροσκάφη και ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο βρήκε τη λύση: ένα ρομποτικό γεράκι!

Το «Robird» θα σκίζει τον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο Weeze του Ντίσελντορφ, στη Γερμανία και θα βοηθά στην αποφυγή των ατυχών «συναντήσεων» αεροσκαφών με πουλιά στην απογείωση και την προσγείωση.
Οι Ολλανδοί σχεδιαστές δημιούργησαν δύο είδη Robird, ένα γεράκι που μπορεί να απομακρύνει τα πουλιά σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων και έναν αετό που μπορεί να απωθήσει κάθε είδους πουλιού.
Σε βίντεό τους δείχνουν πώς το πουλί ελέγχεται από «πιλότο» στο έδαφος και πώς με τις κινήσεις του και τη φιγούρα του θα τρομάζει τα άλλα πουλιά ώστε να απομακρύνονται.
Όπως λένε, τα πουλιά θα θεωρούν το «Robird» ως έναν από τους φυσικούς τους εχθρούς καθώς έχει τη ρεαλιστική εμφάνιση και μορφή αετού ή γερακιού.
Robird2 Robird3 Robird4 Robird5 Robird1
Robird6
 ....

πηγη  
 Έτοιμο για την παρθενική του πτήση το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο


Το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα την παρθενική του πτήση.
Πρόκειται για το “Airliner 10”: http://gr.euronews.com/2015/11/23/three-diverse-european-companies-with-a-handle-on-climate-change/ το υβριδικό ιπτάμενο όχημα που μπορεί να μεταφέρει φορτίο 10 τόνων και 48 επιβάτες. Απογειώνεται και να προσγειώνεται χωρίς να χρειάζεται αεροδρόμιο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές.
Περισσότερα για:Σούπερ γιοτ που μοιάζει με… διαστημόπλοιο Επιταχύνοντας ανυψώνεται και μοιάζει να πετάει - Δείτε τις εικόνες
..

Η κατασκευή του είναι πυραμιδοειδής και δείχνει σαν να κάνει χαμηλή πτήση πάνω από το νερό: είναι το καινοτόμο πολυτελές σούπερ γιοτ Tetrahedron που μοιάζει να προορίζεται περισσότερο για το διάστημα παρά για τον ωκεανό.
Το φουτουριστικό σκάφος, με την υπογραφή του Λονδρέζου σχεδιαστή Jonathan Schwinge, ανυψώνει το κύριο μέρος του πάνω από την επιφάνεια του νερού διατηρώντας όμως όλες τις πολυτελείς ανέσεις που προσδοκά κάποιος από μια κατασκευή πολλών εκατομμυρίων.

Τα καταστρώματά του είναι ευρύχωρα και διαθέτει τραπεζαρία εξωτερικού χώρου, παιχνίδια για το νερό και σκάλα που οδηγεί στη θάλασσα.
Το Tetrahedron Super Yacht χωρά έξι επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα.
Η ταχύτητά του φτάνει τους 38 κόμβους.
Κινούμενο με χαμηλή ταχύτητα το σκάφος «γλιστρά» μαλακά στο νερό ενώ επιταχύνοντας η πυραμίδα υψώνεται από το νερό.
«Το design πραγματεύεται την επανεξέταση της φόρμας, της δομής και της κίνησης των σύγχρονων σούπερ γιοτ σε μια ριζικά απλή κατασκευή», σημειώνει ο σχεδιαστής.
DAISDNAN3 DAISDNAN2 DAISDNAN1 DAISDNAN4


Τεχνολογία: TF-X ™ Το ιπτάμενο αυτοκίνητο του σήμερα.The flying car of today. ( picture+video ) ..
Το TF-X ™ είναι η πρακτική υλοποίηση του ονείρου των αμέτρητων οράματων για το μέλλον? έχει σχεδιαστεί για να είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο για όλους μας. Για την επίτευξη αυτού του μακράς περιζήτητα όραμα, Terrafugia εχει επικεντρωθεί στο πρόγραμμα TF-X ™ με σαφείς στόχους
που βελτιώνουν την ασφάλεια, την απλότητα και την ευκολία της προσωπικής μεταφοράς. Πιστεύουμε ότι οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί σήμερα.

Εύρος: το TF-X ™ θα έχει μια σειρά από 500 μίλια με ταχύτητες κρουαζιέρας έως 200 μίλια/ώρα.
. πηγη
Τεχνολογία: Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό (Φωτό+Βίντεο) ..
Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε υβριδικό και να κινείται με την ηλιακή ενέργεια; Την απάντηση έχουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο.
Έχουν ανακαλύψει μια συσκευή που αποκαλείται HySolarKit, η οποία επαναφορτίζει την μπαταρία, με τη βοήθεια λεπτών, εύκαμπτων πάνελ, αλλά και της μηχανικής ενέργειας του αυτοκινήτου. Τα πάνελ μπορούν να προσφέρουν μέχρι 2 κιλοβάτ την ώρα. Αυτό αποτελεί το 25% της ενέργειας που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο στην πόλη.

«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι επαναστατικά. Είναι ο μόνος τρόπος, μέσω του οποίου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βασική πηγή ενέργειας, κατευθείαν στο όχημα, με ένα μικρό κύκλωμα ανάμεσα στη φύση και την κίνηση. Το HySolarKit έχει πατενταριστεί από την ερευνητική μας ομάδα και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε εμπροσθοκίνητο όχημα, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές ρύπων» ανέφερε ο Τζιανφράνο Ρίτζο, καθηγητής στο τμήμα βιομηχανικής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο.
Ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος στις μπροστά ρόδες του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο το όχημα μπορεί να λειτουργήσει υβριδικά ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
«Η συσκευή θα κοστίζει γύρω στα 3.000 Ευρώ. Η επένδυση μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε τρία χρόνια περίπου. Η συσκευή αυξάνει την επίδοση και την ταχύτητα του οχήματος, χάρις στην κίνηση που δίνει και στους τέσσερις τροχούς» εξήγησε ο Ντάριο Μάριο, διδακτορικός ερευνητής στο ίδιο τμήμα.
Ο κινητήρας βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, αλλά και στις κατηφόρες. Η μπαταρία φορτίζει επίσης με τη βοήθεια των πάνελ, κατά την οδήγηση ή όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.
πηγη
Τεχνολογία: ΝΕΟ ! Σκάφος με Γυάλινο Πάτο για περιήγηση ( Θεατής 350) ...
Είμαστε περήφανοι να παρουσιάσει καλύτερα με γυάλινο πάτο σκάφος
"Θεατής 350"!
Όλα μας εμπειρία σε γυάλινο πάτο κατασκευή σκαφών και σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο "θεατής 350". Το σκάφος επιδεικνύει εντυπωσιακή stabilty και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου! Και όπως όλα τα άλλα σκάφη γυαλί PARITETBOAT κάτω, δείχνει υψηλή ταχύτητα, εξαιρετική αξιοπλοΐα σε ταραγμένη θάλασσα και ασφάλεια!


ικανότητα μεταφοράς επιβατών έχει αυξηθεί σε 30 επιβάτες!
Ξεκινήστε νέα εποχή της θάλασσας σας ταξίδια των επιχειρήσεων με το νεότερο "θεατής 350"!

.
To download video in DVD quality right-click here and choose "Save Target As..."
If you can't watch video click here.
. πηγηΕσείς μιλάτε και το Skype… μεταφράζει! Διαθέσιμο το Skype Translator (video)
Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος δοκιμών και επιτέλους η Microsoft αποφάσισε πως είναι έτοιμη πλέον να ενσωματώσει στο Skype, το Skype Translator. Τη νέα υπηρεσία αυτόματης μεταγλώττισης σε πραγματικό χρόνο, που καταργεί τους γλωσσικούς φραγμούς και προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να επικοινωνούν ελεύθερα.

Έτσι, οι χρήστες των Windows 7/8/8.1/10 θα μπορούν να έχουν αυτόματη μεταγλώττιση σε πραγματικό χρόνο σε 6 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Κινέζικα – Madarin), είτε στη βιντεοκλήση, είτε στη φωνητική κλήση, αλλά και μετάφραση γραπτού κειμένου σε πραγματικό χρόνο σε 50 γλώσσες , από αραβικά έως ουαλικά.
Ωστόσο, προς το παρόν άγνωστο παραμένει το κατά πόσο το Skype Translator θα είναι διαθέσιμο για iOS και Android smartphones, καθώς επίσης και για άλλα λειτουργικά συστήματα , όπως το OS X της Apple.
πηγη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ *Μετά το σκάνδαλο VW και...η Samsung μπλεγμένη σε σκάνδαλο με «πειραγμένες» τηλεοράσεις!
Μπορεί το σκάνδαλο της VW με τους «πειραγμένους» diesel κινητήρες να σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα, όμως όπως φαίνεται, αντίστοιχες πρακτικές αποτελούν κοινό τόπο σε πολλούς τομείς της βιομηχανικής δραστηριότητας ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην αγγλική εφημερίδα Guardian, στο στόχαστρο των ερευνητών βρίσκεται πλέον και η Samsung. Kαθώς όπως έγινε γνωστό,
κάποιες από τις τηλεοράσεις της, έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κατά την διάρκεια των δοκιμών και της έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από την κατανάλωση που παρουσιάζουν μετά, κατά την διάρκεια της κανονικής τους λειτουργίας.

Αυτή η αναντιστοιχία της κατανάλωσης ανάμεσα στα τεστ και την πραγματικότητα (που θυμίζει, σχεδόν φωτογραφικά, την υπόθεση της VW), έγινε αντιληπτή από ανεξάρτητα εργαστήρια σε χώρες της Ευρώπης.

Και μετά την διάσταση που πήρε η υπόθεση της Γερμανικής εταιρίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για εξαπάτηση των δοκιμών, και έχει δεσμευθεί να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς της ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να απαγορευθούν οι «παραπλανητικοί μηχανισμοί» σε τηλεοράσεις ή άλλα καταναλωτικά προϊόντα, μετά από ανησυχίες που έχουν εκφράσει πολλά κράτη της Ε.Ε.


Από την πλευρά της η Samsung αρνείται με έντονο τρόπο το γεγονός ότι ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι τηλεοράσεις τους με την ονομασία «motion lighting» είναι κάτι αντίστοιχο με το πρόγραμμα της VW ώστε να εξαπατήσει τα τεστ ενεργειακής απόδοσης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμεύει για να μειώνει την φωτεινότητα της οθόνης σε διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν παίζονται ταινίες με έντονη δράση, προγράμματα με σπορ, αλλά και σε συνθήκες με αργή δράση όπως τα δελτία καιρού. Και πως δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για να μπαίνει σε λειτουργία κατά την διάρκεια των δοκιμών ενεργειακής απόδοσης.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ του «motion lighting» και αυτού που έκανε η VW» δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung. «Δεν πρόκειται για μία λειτουργία που ενεργοποιείται μόνο στα τεστ, αλλά είναι ενσωματωμένη πάνω στην συσκευή, και ενεργοποιείται όποτε θεωρηθεί απαραίτητο για να μειωθεί η κατανάλωση».

Οι διαφορές στις μετρήσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από δοκιμές που έκανε ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ανεξάρτητο εργαστήριο με την ονομασία ComplianTV, το οποίο κατέγραψε συστηματικά ανώτερες μετρήσεις κατανάλωσης στις τηλεοράασεις της Samsung στην πραγματική χρήση απ' ότι στα προγράμματα των δοκιμών.

Το εργαστήριο διαπίστωσε ότι το σύστημα «motion lighting» της Samsung μείωνε σημαντικά την φωτεινότητα -και άρα την κατανάλωση- στις τυποποιημένες ηλεκτροτεχνικές δοκιμές (IEC), οι οποίες όντως έχουν πολλές σκηνές με γρήγορη δράση από διάφορα προγράμματα, τηλεοπτικά shows, DVD και ζωντανά προγράμματα.Μετά τα τεστ που έγιναν τον Φεβρουάριο, το συγκεκριμένο εργαστήριο (το οποίο σ' εκείνη τη φάση δεν είχε κατονομάσει την Samsung)  είχε βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα ότι οι τηλεοράσεις αυτές ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν μία διαδικασία δοκιμών και ανάλογα να προσαρμόσουν την λειτουργία και την κατανάλωσή τους.

Αν και δεν υπήρξε αποκάλυψη κάποιου ειδικού software, η αναφορά του ComplianTV έκανε λόγο ότι «κάποιες τηλεοράσεις που πέρασαν από την δοκιμή, μας έδωσαν την εντύπωση ότι αναγνώριζαν πως βρίσκονταν σε κατάσταση εργαστηριακού ελέγχου».

Ο διευθυντής αυτού του εργαστηρίου Rudolf Heinz παρατηρεί πλέον ότι: «H Samsung είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου, όχι όμως και με το πνεύμα του νόμου».

Aπό την άλλη πάντως, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή συγκεκριμένες κατηγορίες και αποδείξεις ότι η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο έχει συμπεριφερθεί παράνομα. Όμως πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν από καιρό εκδηλώσει τις υποψίες τους, ανάμεσά τους και η «Σουηδική Αρχή για την Ενέργεια», με μία επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα φέτος.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι «Το εργαστήριο στο οποίο κάνουν τις δοκιμές τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρκετές τηλεοράσεις ανγνωρίζουν το στάνταρ φιλμάκι των δοκιμών (το IEC), και αμέσως χαμηλώνουν την φωτεινότητα της οθόνης και κατεβάζουν την κατανάλωση ρεύματος. Αυτός είναι ένας τρόπος να αποφευχθούν οι αρχές εποπτείας και να εξαπατηθούν οι αγοραστές σχετικά με την κατανάλωση του προϊόντος που αγοράζουν».

Πάντως σ' αυτή την επιστολή δεν είχε αναφερθεί το όνομα της Samsung κάτι που δημιουργεί υποψίες ότι εκτός από την κορεατική εταιρία, υπάρχουν και άλλες που ακολουθούν την ίδια πρακτική.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και πάνω απ' όλα, εκτός από την τραυματισμένη εμπορική πίστη, υπάρχει και πραγματικό αντίκρυσμα στα αυξημένα έξοδα για τα νοικοκυριά, καθώς θεωρείται ότι οι τηλεοράσεις ευθύνονται για το 10% της τυπικής κατανάλωσης ρεύματος ενός νοικοκυριού. Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό έτσι ώστε να αποτελεί σημείο αιχμής για το μάρκετινγκ κάθε εταιρίας αλλά και λόγος για να επιλεγεί ένα προϊόν από τον αγοραστή του.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ *Τα δεδομένα που συλλέγουν τα Windows 10 από τον υπολογιστή σας
Η Microsoft εξηγεί τι δεδομένα συλλέγει μέσω των Windows 10 από τον υπολογιστή σας.

Πολλά έχουν ακουστεί για την πολιτική απορρήτου που εφαρμόζει η Microsoft στα Windows 10. Πολιτική που ένα μέρος της ενδεχομένως εφαρμόζεται και στα Windows 7. Για να δώσει τέλος στη σύγχυση, αλλά και για να απαλείψει ένα από τα ισχυρότερα διλλήματα περί αναβάθμισης ή στα Windows 10, η Microsoft εξηγεί τι συλλέγει από τον υπολογιστή σας και τι το κάνει.Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι τριών τύπων.

    Στην πρώτη κατηγορία αυτών περιλαμβάνονται τα δεδομένα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αξιοπιστία –Safety and Reliability Data. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα crash report και ανώνυμες πληροφορίες για το ID της συσκευής και τον τύπο της. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τη Microsoft για να βελτιώσει τα Windows 10, λέει η ίδια. Μέσω αυτών των δεδομένων γίνεται προσαρμογή των drivers και διορθώνονται προβλήματα που εμφανίζονται. Η Microsoft λέει ότι δεν συλλέγει ονόματα, email και δεδομένα ταυτοποίησης του χρήστη.
    Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την προσωποποίηση της εμπειρίας –Personalization Data. Μέσω αυτών των δεδομένων η Microsoft προσπαθεί να γνωρίσει τον χρήστη και να του δώσει recommendations μέσω της Cortana, κυρίως. Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι ενεργοποιημένη by default και ο χρήστης μπορεί να την απενεργοποιήσει κατά το update ή αργότερα.
    Ο τρίτος τύπος δεδομένων που συλλέγονται είναι δεδομένα για χρήση σε διαφημίσεις –Advertising Data. Και εδώ η Microsoft λέει ότι δεν «σκανάρει» emails, φακέλους και αρχεία, όπως και άλλα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Και εδώ υπάρχουν ενεργοποιημένα options που μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Η Microsoft λέει ότι η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδες μέρος της νέας οπτικής της για τους υπολογιστές. Και –ευτυχώς– παραδέχεται ότι πρέπει να την κερδίσει.
windows-10-privacy-options

Τμήμα ειδήσεων pronews.grπηγη
Η νέα σουίτα Microsoft Office 2016 με νέες λειτουργίες, εργαλεία και ευκολίες είναι γεγονός
 Αμέτρητα κείμενα, παρουσιάσεις, λογιστικά φύλλα, άρθρα, δοκίμια και κάθε λογής έντυπο έχουν δημιουργηθεί με την περίφημη σουίτα προγραμμάτων γραφείου της Microsoft, εδώ και δεκαετίες. Πλέον, η επόμενη έκδοση είναι διαθέσιμη, με φρέσκο «αέρα», δυνατότητες, λειτουργίες, όντας ανανεωμένη και μετουσιωμένη για τις ανάγκες των σύγχρονων χρηστών.
Η Microsoft ξεκίνησε την παγκόσμια κυκλοφορία του Office 2016. Οι νέες, ανανεωμένες εφαρμογές του Office 2016 αποτελούν την τελευταία προσθήκη στο Office 365, τη συνδρομητική, cloud-based υπηρεσία της Microsoft, η οποία ενισχύει την ομαδική συνεργασία. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέες και βελτιωμένες Office 365 υπηρεσίες, ειδικά σχεδιασμένες για να ενδυναμώσουν την ομαδική παραγωγικότητα.«O τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που η Microsoft έχει θέσει στο επίκεντρο της την αναθεώρηση της παραγωγικότητας και των επιχειρηματικών διαδικασιών για τον mobile-first, cloud-first κόσμο» δήλωσε ο Satya Nadella, CEΟ της Microsoft. «Οι τελευταίες καινοτομίες αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς τη μεταμόρφωση του Office, από μια σειρά γνώριμων εφαρμογών που ενισχύουν την ατομική παραγωγικότητα, σε μια σειρά συνδεδεμένων εφαρμογών και υπηρεσιών, σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη σύγχρονη εργασία, τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα».
Το Office 2016 προσφέρει νέες εκδόσεις των Office desktop εφαρμογών για Windows, συμπεριλαμβανομένων του Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio και Access. Οι καταναλωτές, αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Office 365, έχουν πάντα τις πιο ενημερωμένες εφαρμογές που μπορούν να εγκαταστήσουν σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, σε συνδυασμό με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη σειρά από καταναλωτικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, όπως το OneDrive online storage, το Skype for Business, το Delve, το Yammer, καθώς επίσης και χαρακτηριστικά ασφάλειας για επιχειρήσεις.

Το Office 2016 σε συνδυασμό με τα Windows 10, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν περισσότερα. Οι εφαρμογές του Office 2016 λειτουργούν με απόλυτη αρμονία με Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του νέου Sway, ένα νέο εργαλείο παρουσιάσεων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται διαδραστικές ψηφιακές ιστορίες, ενώ δείχνουν εντυπωσιακές σε οποιασδήποτε οθόνη. Με το Windows Hello μπορείτε να κάνετε log in στα Windows αλλά και στο λογαριασμό σας στο Office 365 με ένα απλό βήμα. Οι Office Mobile εφαρμογές στα Windows 10 ενισχύουν την «εν κινήσει» παραγωγικότητα, με τη χρήση του Continuum, με το οποίο μετατρέπετε το κινητό σας σε υπολογιστή. Η ψηφιακή βοηθός Cortana συνδέεται πλέον με τα Office 365, ώστε να βοηθάει στην οργάνωση των καθημερινών εργασιών, όπως την προετοιμασία συναντήσεων, με περαιτέρω ενσωμάτωση με το Outlook που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.Εφαρμογές που προάγουν την ομαδικότητα

Οι εφαρμογές του Office 2016 απλοποιούν τη συνεργασία και ενισχύουν την ομαδική επιτυχία.

• Η συνεπεξεργασία είναι πλέον διαθέσιμη στο Word, στο PowerPoint και στην desktop έκδοση του OneNote, προσφέροντας τη δυνατότητα σε πολλαπλούς χρήστες να επεξεργάζονται το ίδιο έγγραφο ταυτόχρονα βλέποντας τι γράφει ο άλλος όσο πληκτρολογεί.

• Το Skype in-app integration σε όλες τις εφαρμογές Office, επιτρέπει στους χρήστες που επεξεργάζονται κοινά έγγραφα να κάνουν απευθείας χρήση του Skype IM, κλήση φωνής ή βίντεο-κλήση μέσα από την ίδια εφαρμογή (Word, Excel κτλ) όσο και να προβάλουνε την οθόνη τους με τους άλλους χρήστες.

• Τα Office 365 Groups αποτελούν πλέον ένα ενσωματωμένο μέρος των εφαρμογών Office 2016 και είναι διαθέσιμα στην αγαπημένη σας κινητή συσκευή μέσω της εφαρμογής Outlook Groups, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε ολόκληρη τη γκάμα υπηρεσιών του Office 365.Επιπλέον, έρχονται σύντομα νέες λύσεις από το Office 365 που συνδυάζουν τη δύναμη των εφαρμογών με νέες λειτουργίες συνεργασίας.

• Το Office 365 Planner που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά, βοηθά στην οργάνωση της δουλειάς στο εσωτερικό μιας ομάδας, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να δημιουργήσουν νέα σχέδια, να οργανώσουν και να αναθέσουν τις εργασίες, να ορίσουν προθεσμίες και να ενημερώνουν την πρόοδο ενός project με διαδραστικούς πίνακες και ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις. Το Planner θα είναι διαθέσιμο για preview για τους καταναλωτές του Office 365 First Release, ξεκινώντας από το επόμενο τρίμηνο.

• Σημαντικές ενημερώσεις του OneDrive for Business έρχονται αργότερα μέσα στο μήνα, για όλες τις sync, browser, mobile και IT control και developer εμπειρίες.

• Το GigJam, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είναι διαθέσιμο για private preview, ενώ θα αποτελέσει κομμάτι του Office 365 μέσα στο 2016. To GigJam είναι ένας πρωτοποριακός νέος τρόπος για την πραγματοποίηση εργασιών από ομάδες και για να μετατρέψουν εταιρικές διαδικασίες, εξαλείφοντας τα εμπόδια μεταξύ ανθρώπων, συσκευών και εφαρμογών.
..
..Βοηθήματα και Νοημοσύνη που εξυπηρετούν

Το Office 2016 παρέχει ενσωματωμένη νοημοσύνη και έξυπνα βοηθήματα για να δουλεύετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

• Το Outlook 2016, φέρνει το εξυπνότερο inbox μέχρι στιγμής, με απίστευτα γρήγορη αναζήτηση και αυτόματη διαγραφή των mail χαμηλής προτεραιότητας. Όλοι όσοι βρίσκονται στη λίστα των παραληπτών ενός email έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία με μοντέρνες και cloud-based επισυνάψεις.

• Η λειτουργία Tell me σας βοηθάει να βρίσκετε γρήγορα το σωστό Office χαρακτηριστικό και σας πάει κατευθείαν στη σωστή εντολή που ψάχνετε, ενώ η αναζήτηση με το Smart Lookup σας μεταφέρει πληροφορίες από το Διαδίκτυο κατευθείαν μέσα στην εφαρμογή που δουλεύετε χωρίς να χρειαστεί να βγείτε ποτέ από αυτή.

• Το Excel 2016 περιλαμβάνει πλέον ενσωματωμένη έκδοση Power BI και νέα μοντέρνα γραφήματα ώστε να παρουσιάζετε με καλύτερο τρόπο τα δεδομένα σας.

• Η λίστα με τα πιο πρόσφατα αρχεία σας επιτρέπει να συνεχίσετε τη δουλειά σας από το σημείο που την αφήσατε, από οποιαδήποτε συσκευή σας, είτε δουλεύετε μέσα από το Office Online, είτε από τις Office Mobile και Office Desktop εφαρμογές του Office 2016.Το πιο ασφαλές Office

Οι εφαρμογές του Office 2016 μαζί με το Office 365 παρέχουν καινούριες δυνατότητες για μεγαλύτερη εταιρική ασφάλεια και προστασία.

• Το εγκατεστημένο Data Loss Prevention σε Word, PowerPoint, Excel και Outlook, μειώνει σε μεγάλο βαθμό το ρίσκο διαρροής σημαντικών δεδομένων, παρέχοντας εργαλεία στους ΙΤ Administrators να δημιουργούν και να ελέγχουν πολιτικές για τη δημιουργία περιεχομένου όσο και την κοινή χρήση εγγράφων.

• Το Multi-factor Authentication διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο εταιρικό περιεχόμενο ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός εταιρικού δικτύου.

• Το Enterprise Data Protection θα είναι διαθέσιμο για τις εφαρμογές Office Mobile των Windows 10 αργότερα μέσα στη χρονιά και για τις desktop εφαρμογές στην αρχή της επόμενης, επιτρέποντας την κοινή χρήση προστατευμένου περιεχομένου εντός των εργασιακών συνόρων.Διαθεσιμότητα και Προδιαγραφές

Οι νέες εφαρμογές Office 2016 είναι διαθέσιμες σε 40 γλώσσες και προαπαιτούν έκδοση Windows 7 ή μεταγενέστερη. Οι συνδρομητές των Office 365 μπορούν να επιλέξουν να κατεβάσουν τις νέες εφαρμογές Office 2016 ως μέρος της συνδρομής. Τον επόμενο μήνα οι αυτόματες ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι εταιρικοί πελάτες θα τις λάβουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το Office 2016 είναι επίσης διαθέσιμο από σήμερα, αγοράζοντας το εφάπαξ, τόσο για PC όσο και για Mac υπολογιστές.
..
 Περισσότερες πληροφορίες:

https://products.office.com/el-GR
Samsung 950 Pro: Aποθηκευτικό μέσο ιλιγγιώδους ταχύτητας για υπολογιστές
Το κομμάτι του υπολογιστή που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, είναι αναμφισβήτητα το κύριο αποθηκευτικό του μέσο. Όπως υποδηλώνεται από το όνομα, έχει το ρόλο να αποθηκεύει τα δεδομένα μας, όποιας μορφής κι αν είναι, ώστε να μην τα χάνουμε αλλά και για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά όποτε τα χρειαζόμαστε.
Συνήθως, αναφερόμαστε στο αποθηκευτικό μέσο ως «σκληρός δίσκος» και αυτό γιατί, όντως, στο εσωτερικό των σκληρών δίσκων, κατοικοεδρεύουν στρογγυλοί δίσκοι (platters ή αλλιώς «πιάτα») όπου μέσω ηλεκτρομαγνητικής μεθόδου γίνεται η εγγραφή των δεδομένων μας και κατά βούληση η ανάγνωσή τους.

Εδώ και κάποια χρόνια, υπάρχει και μια άλλη τεχνολογία «δίσκων», ονόματι SSD. Βάζουμε τα εισαγωγικά στην λέξη «δίσκων», καθώς οι SSD αποθηκευτικές συσκευές, δεν εμπεριέχουν «πιάτα», παρά μόνο τσιπ μνήμης, στα οποία η καταχώριση και ανάγνωση των δεδομένων γίνεται με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Έτσι, οι SSD συσκευές δεν έχουν μηχανικά μέρη, όπως η κεφαλή εγγραφής / ανάγνωσης και τα πιάτα των κλασικών σκληρών δίσκων. Γι’ αυτό και η λέξη «SSD» είναι στην ουσία τα αρχικά των λέξεων Solid State Drive, δηλαδή «οδηγός» (συσκευή αποθήκευσης) σταθερής κατάστασης – με πιο απλά λόγια, δεν υπάρχουν κινούμενα μηχανικά μέρη εντός της συσκευής.Αφού καταλάβαμε τι εστί SSD έναντι του κλασικού σκληρού δίσκο (HDD – Hard Disk Drive), ας πούμε τώρα και γιατί επινοήθηκαν και προσφέρθηκαν στο καταναλωτικό κοινό οι SSD συσκευές: γιατί είναι πάρα, μα πάρα, πολύ πιο γρήγορες τόσο στην εγγραφή όσο και στην ανάγνωση δεδομένων. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι ιλιγγιώδης, καθώς ένας σκληρό δίσκος μετά βίας μπορεί να φτάσει τα 100 MB ανά δευτερόλεπτο, ενώ μια τυπική SSD συσκευή με σύνδεση SATA III άνετα φτάνει τα 550 ΜB ανά δευτερόλεπτο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματά μας εκκινούν σε πολύ σύντομο χρόνο (ή ακαριαία ή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα), ο υπολογιστής από κατάσταση ύπνωσης (Sleep) τίθεται άμεσα σε λειτουργία, ενώ όταν είναι σβησμένος (shut down) ξεκινάει (boot) σε διάστημα 4 έως 10 δευτερολέπτων, όταν για την ίδια διαδικασία ένας κλασικός σκληρός δίσκος μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 40 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, κατά την εργασιακή ημέρα, ένας υπολογιστής με SSD έχει λιγότερα «κομπιάσματα» κατά την ροή εργασίας. Όμως οι SSD συσκευές, δεν σταματούν στην τεχνολογία συνδεσιμότητα SATA III, η οποία τους περιορίζει σε ταχύτητες έως 550 ΜΒ περίπου ανά δευτερόλεπτο. Κάνοντας χρήση της συνδεσμολογίας PCI express, οι SSD συσκευές μπορούν να επιτύχουν ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.Σε αυτά τα πλαίσια των SSD συσκευών και PCI express συνδεσμολογίας, η Samsung ανακοίνωσε την συσκευή αποθήκευσης «950 Pro», η οποία συνδέεται μέσω PCIe 3.0 x4, είναι κατασκευαστικής μορφής «Μ.2» και έχει τις καλύτερες επιδόσεις αυτή τη στιγμή. Και όταν μιλάμε για επιδόσεις, κάνουμε λόγο για νούμερα της τάξεως των 2.5 GB (2.500 MB) ανά δευτερόλεπτο για ανάγνωση δεδομένων και αντίστοιχα, για 1.5 GB ανά δευτερόλεπτο για εγγραφή. Κυριολεκτικά, αυτές οι επιδόσεις θα κάνουν τον υπολογιστή που θα υποδεχτεί την 950 Pro SSD συσκευή να «πετάξει». Η νέα συσκευή αποθήκευσης προσφέρεται σε χωρητικότητα των 256GB και 512GB.Οι τιμές για την αμερικάνικη αγορά είναι στα 200 δολάρια για την χωρητικότητα των 256GB και 350 δολάρια αντίστοιχα για αυτή των 512GB. Τέλος, ο δίσκος θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Εν αναμονή λοιπόν του αποθηκευτικού μέσου 950 Pro της Samsung και στα μέρη μας, ώστε οι υπολογιστές να απογειωθούν!

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd950pro/overview.html
Σιγκαπούρη: Στην ουρά για το iPhone 6s παρά τον κίνδυνο λόγω του μολυσμένου αέρα
Φαίνεται πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει κάποιους στη Σιγκαπούρη οι οποίοι για να αποκτήσουν το iPhone 6s και το iPhone 6s Plus αψήφησαν τις προειδοποιήσεις για τη μόλυνση του αέρα και στήθηκαν κατά χιλιάδες στην ουρά για να τα αποκτήσουν.
Η ομίχλη σε συνδιασμό με τον επικίνδυνα μολυσμένο αέρα στη Σιγκαπούρη έκανε την ατμόσφαιρα κάτι παραπάνω απο αποπνικτική,
με τους ειδικούς να προειδοποιούν για την επικινδυνότητα του φαινομένου αυτού, αλλά κάτι τέτοιο δε στάθηκε ικανό να σταματήσει τους επίδοξους αγοραστές των νέων iPhone από το να περιμένουν στην ουρά και το πεζοδρόμιο όλη τη νύχτα φορώντας μάσκες και παίζοντας χαρτιά για να περάσουν οι ώρες.
Το θέμα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα iPhone δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση στα καταστήματα των μεταπωλητών με αποτέλεσμα η αναμονή στην ουρά να μην έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα. Επιπλέον θα πρέπει να αφέρουμε ότι θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει τα νέα iPhone και από… άλλα καταστήματα που τα πωλούσαν από $1.400 για το iPhone 6s 16GB μέχρι και $3.300 για το iPhone 6s Plus 128GB.
Εσείς θα περιμένατε στην ουρά για να αποκτήσετε κάποια συσκευή;
singapore 6s pollution 1
singapore 6s pollution 2
singapore 6s pollution 3
Πηγή
iPhone 6s: Η Samsung «χάλασε» το λανσάρισμα στο Λονδίνο
Η σημερινή μέρα είναι η μεγάλη μέρα της κυκλοφορίας των iPhone 6s και iPhone 6s Plus στις πρώτες χώρες, και οι fans της Apple δεν χάνουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν έξω από τα καταστήματά της για να παραλάβουν το νέο τους κινητό. Το ίδιο συνέβη στο Λονδίνο, αλλά η Samsung είπε να τους θυμίσει ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές.

Για την ακρίβεια, υπάλληλοι της Samsung πήγαν έξω από το κατάστημα της Apple στο Λονδίνο, κρατώντας διαφημιστικά banners τα οποία έγραφαν «The iTch To Switch Got Bigger». Αυτό είχε στόχο την προώθηση του Samsung Galaxy S6 edge+, το 5.7 ιντσών phablet με την κυρτή οθόνη το οποίο ανακοινώθηκε τον Αύγουστο μαζί με το Samsung Galaxy Note 5.
Δεν γνωρίζουμε αν κατάφεραν να πείσουν κάποιον από όσους βρίσκονταν στην ουρά για ένα νέο iPhone 6s ή iPhone 6s Plus, αλλά σίγουρα κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή.
employees samsung
employees samsung
employees samsung
Πηγή
Χρυσές δουλειές για τους μαυραγορίτες το νέο iPhone 6s στο Χονγκ Κονγκ
Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο προϊόν της Apple με πιο σημαντικό βεβαίως το iPhone.

Έτσι και αυτή τη φορά, οι πρώτοι που έτρεξαν να προμηθευτούν το νέο τηλέφωνο της εταιρίας, είναι οι... συνήθεις ύποπτοι. Αφού προηγουμένως έχουν ξενυχτήσει έξω από ένα κατάστημα της Apple, αγοράζουν τα πρώτα κομμάτια. Και τα πωλούν αμέσως, καθώς το... χρηματιστήριο του μαύρου εμπορίου αλλάζει λεπτό με το λεπτό.


Όπως αναφέρει ένας από τους τακτικούς μαυραγορίτες του iPhone, αυτή τη φορά ήταν ο πρώτος που κατάφερε να αγοράσει ένα iPhone Plus 6s, των 128 GB και με ροζ χρυσό χρώμα. Βγαίνοντας από το μαγαζί, λίγα μέτρα πιο κάτω, κατάφερε να το πουλήσει στα 1.290 δολάρια, κερδίζοντας αμέσως 250 δολάρια.

Κάτι που έκανε και με άλλες τρεις συσκευές, βγάζοντας έτσι ένα πολύ καλό μηνιάτικο για τα δεδομένα της περιοχής (και του κόπου που κατέβαλε). Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι προτιμά να αγοράζει το τηλέφωνο από το κατάστημα της Apple (και όχι από κάποια εταιρία τηλεφωνίας) καθώς μπορεί να διατηρεί έτσι την συσκευασία του, και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την τιμή του.

Η μαύρη αγορά iPhone που ανθεί στο Χονγκ Κονγκ ανθεί από το γεγονός ότι η Κίνα προσθέτει έξτρα φόρους σε εισαγόμενα προϊόντα. Έτσι ένα iPhone στην Κίνα κοστίζει από 15 έως 20% πιο πάνω, γι' αυτό οι παράνομοι πωλητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουν από τον ονομαζόμενο και «Φόρο της Apple».

Οι Κινέζοι από την άλλη πλευρά της συνοριακής διάβασης με την πόλη Shenzhen κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να κρύψουν το τηλέφωνο, εφευρίσκοντας απίστευτους τρόπους για να μπορέσουν να τα περάσουν στην χώρα κάτω από τα μάτια της αστυνομίας.

Πάντως όπως προκύπτει από αυτή την ιδιότυπη μαύρη αγορά του Χονγκ Κονγκ, και τις παραγγελίες που έχουν λάβει οι μαυραγορίτες από το εσωτερικό της Κίνας, το νέο iPhone θα είναι μεγάλη επιτυχία. Και όπως όλα δείχνουν, εκείνο που θα ξεχωρίσει και θα πάρει και το υψηλότερο αντίτιμο είναι εκείνο με το ροζ χρυσό διάκοσμο.

Παρ' όλα αυτά, οι μαυραγορίτες λένε ότι η περσινή ασύλληπτη επιτυχία του πρώτου iPhone 6 δεν πρόκειται να έχει επανάληψη στην ιστορία των προϊόντων της εταιρίας.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Ένα ηχείο που μπορεί να προσαρμοστεί στο δωμάτιό σας [φωτό,βίντεο]
Το HiddenHUB χρησιμοποιεί αισθητήρες για να «διαβάσει» τον χώρο και να αποδώσει την καλύτερη ποιότητα ήχου στον ακροατή

Δεν υπάρχουν και πολλά ηχεία που να είναι σε θέση να σημειώσουν λαμπρή πορεία στις πλατφόρμες crowdfunding - περισσότερη έμφαση δίνεται, άλλωστε, στα ακουστικά. Η νεοϋρκέζικη ομάδα Hidden κατάφερε να σπάσει αυτή τη δυστοκία στη συγκεκριμένη κατηγορία, παρουσιάζοντάς μας το HiddenHUB, το «πρώτο πραγματικά έξυπνο ηχείο».Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το δημιούργημά τους κάνει πράγματα που δεν κάνουν άλλα ηχεία. Έχει επιταχυνσιόμετρο προκειμένου να «αντιλαμβάνεται» πότε βρίσκεται οριζόντια πάνω σε ένα τραπέζι ή κάθετα, κρεμασμένο σε τοίχο, καθώς και ένα σύστημα από αισθητήρες με το οποίο αναλύει το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται και προσαρμόζει το ηχητικό του προφίλ προκειμένου να ταιριάξει στο σχήμα του χώρου. Σκοπός του είναι να γεμίσει κάθε γωνία με πλούσιο ήχο, προκειμένου να επαναλαμβάνεις την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία όπου και εάν βρίσκεσαι.


Ένα χαριτωμένο χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται πότε επιστρέφεις σπίτι, αρχίζοντας να αναπαράγει το τελευταίο κομμάτι που άκουγες προτού βγεις έξω. Το HiddenHUB διαθέτει επίσης πλήκτρα αφής, τα οποία δεν ξεχωρίζουν καν από το σώμα του ηχείου και με τα οποία μπορείς να ελέγξεις τη φωνή, να αλλάξεις τραγούδια, να σταματήσεις και να επανεκκινήσεις την αναπαραγωγή. Πέραν αυτών, το ηχείο διαθέτει και έξυπνο φωτισμό LED, τη φωτεινότητα του οποίου μπορείς εσύ να καθορίσεις για να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα ανάλογα με τη μουσική που ακούς. Η μπαταρία του διαρκεί 12 ώρες αναπαραγωγής.

Δεδομένου ότι το HiddenHUB είναι ένα ασύρματο ηχείο, χρησιμοποιεί Wi-Fi πρωτόκολλα ήχου για να λάβει το 100% της ηχητικής πληροφορίας που αποστέλλει η συσκευή σου, τη στιγμή που η χρήση Bluetooth από άλλα ηχεία για ασύρματη αναπαραγωγή οδηγεί σε απώλειες στην ποιότητα ήχου. Τέλος, μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi με άλλα ηχεία σε διαφορετικά δωμάτια, ή να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο audio streaming με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα είτε να παίξεις το ίδιο τραγούδι σε όλα τα δωμάτια είτε διαφορετικό τραγούδι σε κάθε χώρο.

Η καμπάνια τρέχει ήδη στο Kickstarter και έχει καλύψει περισσότερο από δύο φορές το αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο των 180.000 ευρώ (410.000 ευρώ) -ο στόχος μάλιστα επιτεύχθηκε στο πρώτο 24ωρο μετά την εκκίνηση της καμπάνιας- και δεδομένου ότι θέλει ακόμα 47 ημέρες για να ολοκληρωθεί, σίγουρα θα χτυπήσει επταψήφιο αριθμό.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Η Asus παρουσίασε το GX700 με σύστημα υδρόψυξης
Η Asus παρουσίασε ένα απόλυτο φορητό εργαλείο για gamers, το GX700, με επιπλέον σύστημα υδρόψυξης, χωρίς να αποκαλύπτει ποια είναι η GPU του.
Το Asus GX700 είναι ένα laptop με πολύ ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, το οποίο έχει επεξεργαστές Intel και αναμένεται να εξοπλίζεται με κάρτες γραφικών NVIDIA.
Το στοιχείο που εντυπωσιάζει, πάντως, είναι η δυνατότητά του να συνδέεται με ένα ειδικό dock, το οποίο μπορεί να του προσφέρει ένα φορητό σύστημα υδρόψυξης, επιτρέποντας έτσι το overclocking.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ταχύτητες είναι πιο χαμηλές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Asus GX700 θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στις υψηλές απαιτήσεις ενός gamer.
H Asus ανανέωσε τη σειρά ROG με ακόμα ένα gaming laptop, το μοντέλο Asus ROG G6753, το οποίο έχει οθόνη 17 ιντσών και επεξεργαστές Skylake. Υπάρχουν πολλές επιλογές συνδυασμού με ποικίλες κάρτες γραφικών για ακόμα καλύτερη απόδοση στο gaming.
H ανώτερη διαμόρφωση είναι εκείνη που περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Core i7-6820HK, με 64GB μνήμης RAM, τεχνολογίας DDR4 και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX980M. Η Asus δεν ανακοίνωσε ακόμα τιμές για τα καινούρια της μοντέλα, αλλά μάλλον θα πρέπει να βάλει κανείς βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τις νέες high end gaming φορητές προτάσεις της.

Πηγή: pestaola.gr
LG Watch Urbane Luxe με χρυσή κάσα
Το LG Watch Urbane Luxe είναι ένα ακόμα smartwatch που ακολουθεί τη λογική του Apple Watch, με κάσα από πολύτιμο μέταλλο και συγκεκριμένα χρυσό.
Ο σχεδιασμός του LG Watch Urbane Luxe δεν είναι διαφορετικός από εκείνον του απλού μοντέλου, με τη διαφορά ότι η κάσα είναι κατασκευασμένη από χρυσό 23 Καρατίων και όχι 24, λόγω του ότι η εταιρεία θέλει να κάνει την κάσα πιο ανθεκτική και σκληρή.
Το ρολόι αυτό δείχνει πολυτελές σε κάθε του λεπτομέρεια, από την κάσα που η LG ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργηθεί σε διαφορετικά βήματα από 30 τεχνίτες, ενώ το δερμάτινο λουράκι του επίσης έχει υποστεί επεξεργασία σε 50 διαφορετικά βήματα.Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του smartwatch δεν είναι διαφορετικά από εκείνα του LG G Watch Urbane, απλώς η έκδοση Luxe δίνει έναν αέρα πολυτέλειας, με έναν αύξοντα αριθμό για το κάθε μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 500 κομματιών. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 1.3 ιντσών, με ανάλυση 320×320 pixels, με επεξεργαστή Snapdragon 400 στο 1.2 GHz , με 512 MB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 4 GB, ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι το Android Wear 1.3, το οποίο πρόσφατα ανανεώθηκε.
Η τιμή του στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι 1200 δολάρια. Τo LG G Watch Urbane Luxe θα κάνει την εμφάνισή του και κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2015 στο Βερολίνο, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: pestaola.gr
H Apple παρουσιάζει το iPad Pro των 12,9 ιντσών
To iPad Pro με την οθόνη 12,9 ιντσών είναι πλέον γεγονός και φιλοδοξεί όχι μόνο να μπει στην εργασιακή πραγματικότητα, αλλά να ανταγωνιστεί τους μικρούς φορητούς.
To iPad Pro έχει οθόνη Retina, σε διαγώνιο 12,9 ιντσών, η οποία προσφέρει ανάλυση 5,6 εκατομμυρίων pixels, ενώ φιλοξενεί το A9X chip, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και λειτουργεί στα 64 bit.
To σημαντικό είναι ότι το νέο iPad Pro αναμένεται να είναι ο λόγος που θα δημιουργηθούν περισσότερες εφαρμογές για την παραγωγικότητα. Μαζί με το iPad Pro, μπορεί κανείς να αγοράσει και το νέο Apple Pencil, το οποίο είναι ένα νέας γενιάς stylus που μπορεί να εκτελέσει μια σειρά εντολών στην οθόνη του.
Το iPad Pro μπορεί επίσης, να συνδυαστεί με το Smart Keyboard, το οποίο δίνει την άνεση ενός πλήρους πληκτρολογίου στo tablet, μαζί με την μαγνητική ένωση και στήριξή του. Το iPad Pro έχει μπαταρία που του προσφέρει αυτονομία 10 ωρών, ενώ το λειτουργικό του σύστημα είναι το iOS 9. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ για το μοντέλο με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των 32 GB, έως τα 1079 δολάρια για το μοντέλο με τον αποθηκευτικό χώρο των 128 GB και τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και LTE. Το Apple Pencil θα πωλείται ξεχωριστά σε τιμή 99 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ το Smart Keyboard θα κοστίζει 169 δολάρια.

Πηγή: pestaola.gr
H Apple παρουσιάζει το iPad Mini 4
To iPad Mini φτάνει πλέον στην τέταρτη γενιά του, με πάχος που δεν ξεπερνά τα 6,1 χιλιοστά, χωρίς να χάνει την ισχύ του.
Το iPad Mini 4 είναι κατά 18% λεπτότερο από τον προκάτοχό του, ενώ μειωμένο είναι και το συνολικό του βάρος. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί το chip Α8, το οποίο προσφέρει κατά 30% βελτιωμένη απόδοση ισχύος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ κατά 60% είναι βελτιωμένα τα γραφικά του.
Στο πίσω μέρος έχει κάμερα iSight με καλύτερη απόδοση σε Time lapse videos, ενώ η μπροστινή κάμερα είναι FaceTime HD.


To νέο iPad Mini 4 είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία Touch ID, ενώ υποστηρίζει και την λειτουργία της κάρτας Apple SIM για γρήγορες συνδέσεις σε 90 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα Wi-Fi, αλλά και LTE, ανάλογα με την έκδοση. Το λειτουργικό σύστημα του Apple Mini 4 είναι το iOS 9, το οποίο υπόσχεται πιο ομαλή λειτουργία multitasking και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Apple.

H οθόνη του παραμένει στις 7,9 ίντσες, ενώ είναι τεχνολογίας Retina, με την μπαταρία του να προσφέρει περίπου 10 ώρες λειτουργίας. Το νέο iPad Mini 4 θα είναι διαθέσιμο σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 399 δολάρια για το μοντέλο των 16GB, ενώ το ακριβότερο μοντέλο θα κοστίζει 799 δολάρια και θα έχει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 128 GB με συνδεσιμότητα Wi-Fi και σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: pestaola.gr
Η Lenovo παρουσίασε το YOGA Tab 3 Pro με ενσωματωμένο projector
Η Lenovo παρουσίασε τη νέα σειρά από τα βραβευμένα YOGA tablets, το YOGA Tab 3 Pro και το YOGA Tab 3, τα οποία είναι προσανατολισμένα στον χώρο της ψυχαγωγίας.
Ειδικότερα το YOGA Tab 3 Pro, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, ενσωματώνει projectorμε ικανότητα περιστροφής κατά 180 μοίρες που προβάλει εικόνα σε διαγώνιο έως 70 ιντσών.
Η οθόνη του tabletείναι διαγωνίου 10,1 ιντσών και ανάλυσης QHD (2560×1600 pixels), ενώ ενσωματώνει την τεχνολογία Smart Display.
Επιπλέον, το YOGA Tab 3 Pro ενσωματώνει μπάρα ήχου JBL και τεχνολογία Dolby Atmos. Για την επίτευξη καλύτερη καθαρότητα και δύναμη ήχου, η μπάρα ήχου είναι συμβατή με 4 μπροστινά ηχεία, τα οποία είναι ρυθμισμένα με την τεχνολογία Wolfson Master Hi-Fi.
Yoga Tab 3 Pro_13
Το YOGA Tab 3 Pro είναι προσεκτικά φτιαγμένο με εκλεκτά υλικά, όπως το αλουμίνιο, και ένα πίσω ύφασμα σαν δέρμα, καθώς διατηρεί το εξαιρετικά λεπτό του σχεδιασμό. Επιπλέον, είναι αδιάβροχο και διαθέτει ενισχυμένη μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία.
Καθώς λειτουργεί με Smart Window 2.0 για εμπλουτισμένο multitasking, οι χρήστες μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα γρηγορότερα. Το YOGA Tab 3 Pro επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο όπως επίσης και δύο παράθυρα στην κορυφή με το πρόσθετο πλεονέκτημα της διάταξης εφαρμογών, για να χωράνε όλα σε μία οθόνη.
Τα μοντέλα YOGA Tab 3 των 8 ιντσών και 10 ιντσών θεωρούνται και αυτά ιδανικά για ψυχαγωγία με μπαταρία μεγάλης διάρκειας και υποστήριξη LTE. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με εφαρμογές για βίντεο και πολυμέσα, είναι εξοπλισμένα με οθόνη HD display (1.280×800), μπροστινά stereo ηχεία με Dolby Atmos ενώ το βάρος τους είναι μόλις 466 γραμμάρια.Μέσω της περιστρεφόμενης 180-μοιρών κάμερας, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν δημιουργικές selfies και να κάνουν πιο «ζωντανές» φωτογραφίες με μοναδικές προοπτικές, που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο. Η ενσωματωμένη επιλογή αναγνώρισης κινήσεων καθιστά επίσης τη λήψη της τέλειας φωτογραφίας πιο εύκολη από ποτέ.
Το Lenovo YOGA Tab 3 Pro είναι διαθέσιμο σε Puma Black ενώ το YOGA Tab 3 στις 8 και 10 ίντσες κυκλοφορεί σε Slate Black.

Πηγή: pestaola.gr
Το νέο LG Bello II διαθέσιμο στην ελληνική αγορά
Το νεότερο 3G smartphone μεσαίας κατηγορίας της LG Electronics, το LG Bello II, ξεκινά τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά, αποτελώντας μία πρόταση υψηλών επιδόσεων σε προσιτή τιμή.

Το νέο LG Bello II διαθέτει μεγάλη οθόνη 5 ιντσών, ανάλυσης FWVGA (854 x 480), πίσω κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel, αλλά και μπροστινή κάμερα ανάλυσης 2 Megapixel.
Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Quad-Core ισχύος 1.3GHz , αποθηκευτικό χώρο 8GB και 1GB μνήμη RAM, ενώ δύναται να πάρει επέκταση με θύρα για κάρτα MicroSD.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με την καλύτερη στην κατηγορία της αποσπώμενη μπαταρία ισχύος 2.540mAh, που παρέχει άφθονη ενέργεια για τις προηγμένες του δυνατότητες. Η λήψη φωτογραφιών selfie έχει γίνει ακόμα πιο εύκολη, χάρη στις εξαιρετικές λειτουργίες της LG που ενσωματώνονται στη νέα συσκευή, προερχόμενες από την Premium σειρά G, όπως οι Gesture Shot και Selfie Flash.

Με τη λειτουργία Gesture Shot -τέλεια για χρήση με selfie-sticks- ο χρήστης μπορεί να τραβά τη φωτογραφία selfie χωρίς το πάτημα κάποιου κουμπιού, χάρη στον ανιχνευτή κίνησης, απλά ανοίγοντας και κλείνοντας την παλάμη του χεριού του μπροστά στην κάμερα. Η λειτουργία Selfie Flash περιβάλλει το πορτραίτο με ένα απαλό φως (flash) για καθαρές, φωτεινές φωτογραφίες ακόμα και στο σκοτάδι.Φυσικά, ο κομψός σχεδιασμός της LG και τα υψηλής ποιότητας υλικά, προσθέτουν επιπλέον στυλ και αντοχή στο LG Bello II, το οποίο διαθέτει ένα μοτίβο Spin Hairline να διατρέχει τις μεταλλικές άκρες της συσκευής και ένα άλλο πολυεπίπεδο κυκλικό μοτίβο να δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα στην πίσω όψη της, που ταυτόχρονα βελτιώνει την υφή και το κράτημά της.

Το νέο LG Bello II είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, σε λευκό και μαύρο χρώμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά LG Bello II:

    Επεξεργαστής: 1.3GHz Quad-Core
    Οθόνη: 5 ίντσες FWVGA (854 x 480)
    Μνήμη: 8GB ROM / 1GB RAM / MicroSD
    Κάμερα: Πίσω 5 Megapixel/ Μπροστά 2 Megapixel
    Μπαταρία: 2.540mAh (αποσπώμενη)
    Λειτουργικό Σύστημα: Android 5.1.1 Lollipop
    Μέγεθος: 140.8 x 71.6 x 9.6 χιλιοστά
    Βάρος: 155 γραμμάρια
    Δίκτυο: HSPA+ 21Mbps (3G)
    Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.0 / A-GPS / USB 2.0
    Χρώματα: White / Titan
    Άλλα: Single SIMΠηγή: pestaola.gr
Πρεμιέρα για τα νέα iPhone 6s και 6s Plus
Στην αγορά διαφόρων χωρών κυκλοφορούν σήμερα τα νέα iPhone 6s και 6s Plus της Apple, τα οποία αναμένεται να κάνουν ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο Σαββατοκύριακο, και με τους υποψήφιους αγοραστές τους να σχηματίζουν ουρές. Την ίδια ώρα, οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Χονγκ Κονγκ καλεί την Apple
να πάρει μέτρα κατά ενός από τους προμηθευτές της στην Κίνα, ο οποίος κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται το προσωπικό του.
Αναλυτές περιμένουν ένα ρεκόρ 12 ως 13 εκατομμυρίων νέων iPhone 6s και 6s Plus να πωληθούν κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο που κυκλοφορούν στην αγορά.
Τα iPhone 6s και 6s Plus, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 199 και τα 299 δολάρια με διετές συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών, κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά της Αυστραλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Πουέρτο Ρίκο, της Σιγκαπούρης, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Ωστόσο, μία οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η «Φοιτητές και Πανεπιστημιακοί Κατά των Αξιόποινων Ενεργειών στην Επιχείρηση» (Sacom), καταγγέλλει ότι η εταιρεία κατασκευής οθονών αφής Lens Technology επιβάλλει επιπρόσθετες ώρες εργασίας και παρακρατεί μισθούς, ενώ θέτει ταυτοχρόνως σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων της.
Η ιδρύτρια της Lens Technology, Ζου Κουνφέι, η οποία υπήρξε και η ίδια εργάτρια, έγινε τον Μάρτιο η πιο πλούσια γυναίκα στην Κίνα, μετά την είσοδο της εταιρείας της στο Χρηματιστήριο του Σενζέν.
Η Apple οφείλει «να λάβει άμεσα μέτρα για να τερματιστεί η εκμετάλλευση από τους προμηθευτές της», σημειώνει η Sacom: «Καλούμε την Apple να εκπληρώσει τις επιχειρηματικές της υποχρεώσεις, να προσφέρει στους υπαλλήλους έναν χώρο εργασίας που παρέχει αξιοπρέπεια και σεβασμό».
Η Sacom επικαλείται τις περιπτώσεις εργατών που εργάζονταν για έναν μήνα χωρίς ούτε μια ημέρα ρεπό και την παρακράτηση μισθών για εβδομάδες.
Η Lens Technology δεν καταβάλλει επίσης τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης, προσθέτει η Sacom. «Σκόνη, θόρυβος, μολυσμένο νερό, χημικές ουσίες, είναι προβλήματα που προκύπτουν τακτικά στα εργαστήρια», καταγγέλλει επίσης η οργάνωση αυτή που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Η διεύθυνση «δεν γνωρίζει καν αν οι υπάλληλοί της είναι καλά προστατευμένοι ή όχι», υπογραμμίζει.
Για να πραγματοποιήσει την έρευνά της, η Sacom έστειλε κάποιους ανθρώπους να εργαστούν «ινκόγκνιτο» στα εργοστάσια της εταιρείας και πήρε συνέντευξη από εργαζόμενους εκτός του χώρου εργασίας τους.
Η Sacom θα δώσει σήμερα ένα αντίγραφο της έκθεσής της στην Apple και τη Lens Technology, η οποία εδρεύει στην επαρχία Χιουνάν.
Η Lens Technology είναι επίσης προμηθευτής της μεγάλης ανταγωνίστριας της Apple, της νοτιοκορεάτικης Samsung. Κύρια δραστηριότητά της είναι η κατασκευή οθονών αφής που προορίζονται για τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο ούτε η Apple ούτε η Lens Technology.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/PAUL MILLER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT,  EPA/DAVID MOIR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Δεν υπάρχουν σχόλια: