Η Renault πατάει γκάζι στα ηλεκτρικά Η γαλλική μάρκα επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Η Renault είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εστίασε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων.
Επενδύοντας με συνέπεια σε αυτό το τεχνολογικό τομέα κατάφερε να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, με περίπου 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα που πουλήθηκαν το 2017 να είναι δικά της.
Με όπλο αυτή την επιτυχία, η γαλλική μάρκα επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοινώνοντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής στη Γαλλία. Το πρόγραμμα επένδυσης, το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

RenaultZ2
  • Την παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο του Douai, το οποίο και θα αποτελέσει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.
  • Τον διπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής του Renault ZOE στο εργοστάσιο του Flins.
  • Τον τριπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων στη μονάδα παραγωγής του Cleon, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και ένας νέος προηγμένος ηλεκτροκινητήρας το 2021.
  • Την αναβάθμιση του εργοστασίου στο Maubeuge ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή της οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων του νέου Renault Kangoo, η οποία θα περιλαμβάνει και το ηλεκτρικό Kangoo Z.E.
RenaultZ3 RenaultZ4 RenaultZ5
 Νίκος Τσάδαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: