Όλα έτοιμα για την εκκίνηση των Dirt Games 2018

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το ΕΚΟ Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών. Η αυλαία του θεσμού που το 2017 κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά διεξαγωγής θα ανοίξει στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, την Κυριακή 20 Μαΐου.
Σαράντα τρεις οδηγοί με χωμάτινες φόρμουλες και αγωνιστικά αυτοκίνητα θα δώσουν τη δική τους μάχη με το χρονόμετρο στην ίδια διαδρομή που λίγες μέρες αργότερα θα λάμψουν οι αστέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, στο πλαίσιο του Ράλι Ακρόπολις για το 2018.

Web
Η διαδικασία είναι γνωστή. Τέσσερα περάσματα για όλους από την ε.δ. των 2,7 χιλιομέτρων, με τα τρία καλύτερα αποτελέσματα να προσμετρούν στον τελικό συνολικό χρόνο. Το στοιχείο, όμως, που κάνει τη διαφορά στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς είναι το γεγονός ότι, οι αγωνιστικές κατασκευές θα εκκινούν ανά δύο και παράλληλα στη διπλή χωμάτινη διαδρομή, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για όσους θελήσουν την Κυριακή 20 Μαΐου να βρεθούν στον Ιππόδρομο Αθηνών.
Οι 43 οδηγοί, θα οδηγήσουν 29 με χωμάτινες φόρμουλες και 14 αυτοκίνητα, υποσχόμενοι εξαιρετικές επιδόσεις. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η πολυπληθέστερη κατηγορία στον αγώνα είναι αυτή των 600 κ.εκ., με 18 συμμετοχές. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας.
Speedcar JVH
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο περσινός νικητής Γιώργος Ζυμαρίδης θα βρεθεί στο μπάκετ ενός ολοκαίνουργιου SR Kartcross, στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα σκήπτρα στην κατηγορία. Όμως το έργο του δε θα είναι εύκολο, αφού απέναντί του θα βρει τους ταχύτατους Παναγιώτη Καϊτατζή και Στέφανο Καμιτσάκη, οι οποίοι και θα αγωνιστούν επίσης με SR Kartcross. Στη μάχη της κορυφής θα βρεθούν και οι Γιάννης Χεκιμιάν και Κώστας Χριστόπουλος, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, οι οποίοι το 2017 απέδειξαν την ταχύτητά τους σε αυτού του είδους τους αγώνες. Ενδιαφέρον, όμως, θα έχει και η παρουσία του εξαιρετικά ταλαντούχου Άρη «Ιαβέρη» με το Kamikaz 2.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., είδηση αποτελεί η επιστροφή του Λάμπρου Αθανασούλα στο μπάκετ του SR Kartcross. Ο πολύπειρος οδηγός είναι το φαβορί για τη νίκη, αν και οι Κώστας Σωτηρόπουλος (επίσης με SR) και Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar έχουν αποδείξει την ταχύτητά τους.
Στην κατηγορία Open ξεχωρίζει η παρουσία του Επαμεινώνδα Καρανικόλα με το τετρακίνητο Kartcross, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Μάνου Στεφανή με το Speedcar 2.
Speedcar Motul Team Greece
Όμως, στο ΕΚΟ Racing Dirt Games έχει θεσμοθετηθεί για το 2018 και Έπαθλο για τις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Ανάμεσα στις 14 συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Παναγιώτη Ρουστέμη με το Mitsubishi Lancer EVO X, του Γιώργου Βασιλάκη στην πρώτη του εμφάνιση με το Ford Fiesta EVO2 (με το οποίο μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ο Kajetan Kajetanowicz), αλλά και των Πάνου Κωνσταντάκου και Κώστα Σαμαρά με Lancer έβδομης και ένατης γενιάς, αντίστοιχα.
Θυμίζουμε ότι, το Σάββατο, μία μέρα νωρίτερα από τη διεξαγωγή του αγώνα, στο χώρο του Ιπποδρόμου των Αθηνών και στην ίδια διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί track day αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο γύρο του θεσμού, με στόχο να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αγώνα της Κυριακής. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με αυτήν του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς, με τα πληρώματα να εκκινούν ανά δύο στην παράλληλη διαδρομή.
Δωρεάν είσοδος στο Dirt Games στον Ιππόδρομο Αθηνών
18MY XV_1
Έντονη θα είναι η παρουσία της εταιρείας Πλειάδες Motors στον πρώτο αγώνα του θεσμού του Dirt Games Challenge που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, με δωρεάν είσοδο για όλο τον κόσμο.
Η αγωνιστική ομάδα της εταιρείας, η Speedcar Motul Team Greece, θα δώσει το παρών με συνολικά 6 οδηγούς και στις 3 κατηγορίες kartcross.
18MY XV_2
Επιπλέον, η Subaru υποστηρίζει τον θεσμό με την χορηγία της και στο πλαίσιο αυτό, την ημέρα του αγώνα της Κυριακής 20 Μαΐου θα προσφέρει δωρεάν, στους θεατές που επιθυμούν, τη δυνατότητα test-drive των μοντέλων της σε off-road και ασφάλτινες διαδρομές.
Νίκος Τσάδαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: