Στην Πάτρα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα LASER 4.7

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας εφήβων θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2018.
Στην παρουσίαση της διοργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Πάτρας αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:
Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες και 1.000 περίπου συνοδοί και παράγοντες της διεθνούς ιστιοπλοϊκής κοινότητας θα βρεθούν στην πόλη μας και θα ανοίξουν τα πανιά τους στον πατραϊκό.

Για την συγκεκριμένη διοργάνωση Ο πρόεδρος του «Ιάσωνα» Σπύρος Κρότσης, τόνισε: «Καταφέραμε η Ελλάδα, η Πάτρα και ο Ιάσων να διοργανώσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7.»Τόνισε ότι όλοι αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση, από την Ομοσπονδία μέχρι τους τοπικούς Φορείς, όπως και κριτές παγκοσμίου επιπέδου με τεράστια εμπειρία, οι οποίοι θα ηγηθούν τις επιτροπής του αγώνα. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι στην πόλη μας και θα αφήσει μεγάλη κληρονομιά διότι Θέλουμε τα παιδιά μας να αφήσουν τις οθόνες και να ανοίξουν τα πανιά για να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στην φύση μέσα από την ιστιοπλοΐα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου Ιάσων γιατί έχουν μεγάλη εθελοντική παρουσία. Η συμβολή σε αυτό το επίπεδο είναι ακόμη πιο μεγάλη και από τον αγώνα, κάτι που αποδεικνύει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Πάτρα. Η περιφέρεια θα στηρίξει ουσιαστικά την διοργάνωση. Το ότι 40 χώρες και 1000 αθλητές και συνοδοί θα γνωρίσουν την Πάτρα είναι εξαιρετικά σημαντικό Η θάλασσα αξιοποιείται και γίνεται χρήσιμη για όλους».
Ο Τάκης Πετρόπουλος , σύμβουλος του δήμου Πατρέων δήλωσε: «Το σημαντικότερο να μάθουν να ανοίγουν τα πανιά τους και στη ζωή τους μακριά από εξαρτήσεις και ουσίες. Αυτό είναι το όραμά μας για την κοινωνία. Συγχαρητήρια στον Ιάσωνα και να ευχηθώ καλή επιτυχία τονίζοντας ότι ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για τις υποδομές»
Στη συνέχεια η Μαρίνα Ψυχογιού, η οποία είναι στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε στις επιτυχίες των ελλήνων ιστιοπλόων , τονίζοντας ότι από το 1991 έχει να γίνει μία τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας , Δημήτρης Κακαλίκας συνεχάρη τον όμιλο ΙΑΣΩΝΑ και δήλωσε την ουσιαστική στήριξη για την διοργάνωση
Μέσω βίντεο, ο υφυπουργός αθλητισμούς κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην σημασία της διοργάνωσης καθώς και ο Jean Luc Michon πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο οποίος τόνισε την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα και χαιρέτησε μιλώντας ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: