Έρχεται το Honor 9 και προκαλεί πάταγο! (foto-video)

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ταράξει άραγε τα νερά στα high-end κινητά και να μας εκπλήξει με τις καινοτομίες και τα καλούδια του;
Μα ένα smartphone που δεν μοιάζει με τα άλλα φυσικά, τι άλλο;
Ένα smartphone που είναι κυρίως αυτά που κρύβει στην καρδιά του (εντάξει, και στο λειτουργικό του) που μετρούν και μας αναγκάζει να ανακαλύψουμε τα όσα πλουσιοπάροχα προσφέρει. Νέες δυνατότητες δηλαδή και τεχνολογικά βοηθήματα που κόβουν δεσμούς με τα παλιά.

Όπως, ας πούμε, το εντελώς καινοτόμο 2x zoom χωρίς την παραμικρή απώλεια ποιότητας! Το Honor 9 είναι βλέπετε εξοπλισμένο με δύο φακούς διαφορετικών εστιακών μηκών επιτρέποντας την παράλληλη λήψη δύο εικόνων μεγέθυνσης. Εξελιγμένοι αλγόριθμοι αναλαμβάνουν κατόπιν να ενώσουν τις εικόνες των δύο καμερών, συνθέτοντας ένα πραγματικό 2x zoom χωρίς παραμορφώσεις και κόκκο.
Ή την έξυπνη λειτουργία που κάνει την κάμερά του να μοιάζει με επαγγελματική φωτογραφική DSLR. Θέλετε selfie σαν να έχει βγει από μηχανή φωτογράφου; Το Honor 9 το παρέχει κι αυτό και είναι πάλι οι δύο φακοί του που κάνουν το μαγικό: αυτοί επιτρέπουν στην κάμερα να καταγράψει πληροφορίες για το βάθος της εικόνας, να αναγνωρίσει το πρόσωπο και να το διαχωρίσει πλήρως από το παρασκήνιο, θολώνοντας παράλληλα το φόντο όπως στις επαγγελματικές λήψεις που όλοι ζηλεύουμε.
hhuuwwiweiseroirsgf2
Και καθώς ζούμε στην εποχή της εικόνας, η Huawei μας συστήνει την επόμενη γενιά, φέρνοντας στο προσκήνιο την κινούμενη εικόνα, δηλαδή το βίντεο! Η κάμερα του Honor 9 θα καταγράψει ένα σύντομο κλιπ διάρκειας 2 δευτερολέπτων κάθε φορά που τραβάτε μία φωτογραφία, κρατώντας τις σημαντικές στιγμές σε μορφή βίντεο. Κι αν αυτό δεν είναι λες αρκετό, υπάρχει και η εφαρμογή GoPro Quik που μετατρέπει το smartphone σε μονταζιέρα!
Επιλέγετε τα κλιπάκια για την ταινία σας, προσθέτετε εφέ, φίλτρα και μουσική με τον τρόπο του επαγγελματία. Μόνο που εσείς το κάνετε με μερικά πανεύκολα αγγίγματα της οθόνης, αφήνοντας στο application όλα τα δύσκολα και τα βαρετά.
Εκεί που έριξε ωστόσο το βάρος η Huawei στη νέα «ναυαρχίδα» της είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κινητό που όχι μόνο δεν χάνει σε ταχύτητα με τον καιρό, συνέπεια της προσθαφαίρεσης εφαρμογών και της υπερφόρτωσης του συστήματος, αλλά βελτιώνεται κιόλας σε επιδόσεις!
Το Honor 9 τρέχει έναν εξελιγμένο αλγόριθμο που εφαρμόζει τεχνικές μηχανικής μάθησης (το περιβόητο machine learning), από αυτές που συναντάμε δηλαδή στην επικράτεια της καθαρής τεχνητής νοημοσύνης, αναλύοντας τον τρόπο που δουλεύουμε το τηλέφωνό μας, καταγράφοντας ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε, αλλά και τους τρόπους που καταναλώνουμε τα δεδομένα μας.
hhuuwwiweiseroirsgf1
Κι όταν μάθει αρκετά πράγματα για τη χρήση του κινητού που κάνουμε, τότε ξεκινά να δουλεύει για λογαριασμό μας, προβλέποντας ουσιαστικά τις ανάγκες μας. Διαχειρίζεται με λίγα λόγια το σύστημα κατά τέτοιον τρόπο που ό,τι κι αν ζητήσουμε είναι άμεσα διαθέσιμο. Πράγματι, όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το Honor 9, τόσο πιο γρήγορο θα γίνεται!
Από τις τόσες καινοτομίες που μας έφερε στις βαλίτσες του το ολοκαίνουριο Honor 9 δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε και για την έκπληξη που έκρυβε αναφορικά με την μπαταρία του, τον μεγάλο βραχνά των smartphones, την κατάρα του mobile gaming! Πόσο συχνά ξεμένουμε από ζωτική ενέργεια και μάλιστα πάνω στο καλύτερο; Με το Honor 9 τελειώνει οριστικά κι αυτό το «θεματάκι», καθώς με το σύστημα Game Performance Cruise το κινητό παρακολουθεί τα παιχνίδια που παίζουμε, φροντίζοντας να μας παρέχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ.
Πώς; Ρυθμίζοντας την απόδοση του επεξεργαστή ώστε να καλύπτει μεν βέλτιστα τις απαιτήσεις του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, κρατώντας ωστόσο την κατανάλωση ενέργειας -και κατ’ επέκταση τη θερμοκρασία της συσκευής- στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
Και με τη βελτιστοποιημένη λειτουργία του συστήματος, η μπαταρία διαρκεί περισσότερο αλλά και η απόδοση είναι τρομακτικά καλύτερη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: