Πλήρως σύμφωνος με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αγορά των ταξί δηλώνει στο insider.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων) κ..Θύμιος Λυμπερόπουλος, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπαίνει τάξη σε μια «αγορά που μαστίζεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό».
Ο κ. Λυμπερόπουλος τονίζει ότι υπηρεσίες όπως η Uber λειτουργούν παράνομα στη χώρα μας, απασχολώντας ιδιωτικά αυτοκίνητα και μη επαγγελματίες οδηγούς,
ενώ κατηγορεί και τις υπηρεσίες όπως το Beat για αθέμιτο ανταγωνισμό. «Υπάρχει νόμος καθώς και τιμολόγιο το οποίο πρέπει να τηρείται» δηλώνει εμφατικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και επειδή πουλάει καινοτομία να λέει ότι δεν τον πιάνει ο νόμος».
Ο ίδιος δηλώνει υπέρ των εφαρμογών ταξί αλλά εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με τον τρόπο που λειτουργούν κάποιες από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. «Υπάρχουν 14.000 ταξί στην Αθήνα και δεν μπορεί επειδή κάποιοι πάνε από ανάγκη σε αυτές τις εφαρμογές να τους εκμεταλλεύονται και να βγάζουν εκατομμύρια στην πλάτη τους. Να κρατούν προμήθεια 14% από κάθε κούρσα και με αυτά τα χρήματα να βγάζουν προσφορές και να καταργούν το νυχτερινό τιμολόγιο. Αυτός είναι ξεκάθαρα αθέμιτος ανταγωνισμός».
Ο κ. Λυμπερόπουλος τάσσεται και κατά της επιλογής οδηγού ταξί. «Ποια είναι η λογική σε αυτό;» σημειώνει. «Στο αεροδρόμιο τα ταξί περιμένουν στην ουρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η επιλογή πως γίνεται; Πηγαίνετε να δείτε τι τζίρους κάνουν οι γυναίκες οδηγοί που δουλεύουν μέσω taxibeat». Εμφανίζεται και κατά της αξιολόγησης από τον πελάτη σημειώνοντας: «Εμείς δεν λέμε να μην τιμωρείται ο κακός οδηγός ή αυτός που παρανομεί. Αυτός να χάνει και την άδεια του, αλλά νόμιμα μετά από καταγγελία και απόφαση του πειθαρχικού, όπως προβλέπεται».