Ώριμος και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κονέ στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με τον διεθνή άσο να παίρνει την φανέλα με το Νο21.
Ο Παναγιώτης Κονέ είναι και με την βούλα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ίδιο να παίρνει την φανέλα με το Νο21. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αγωνιστική ετοιμότητα, για τον Αραούχο αλλά και για τους στόχους του με την Ένωση.  

«Καλως σας βρήκα. Δεν το εχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Καινούργια γραφεία, καινούργια πρόσωπα. Επαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να επιστρέψω γιατί αυτή η φανέλα θα μου δώσει κίνητρο να ξεπεράσω κάποια προβλήματα
Για το «21» που πήρε;
«Είναι για τον κόσμο. Ήταν διαθέσιμο. Δεν ειμαι άνθρωπος που πουλάω… οπαδιλίκι. Δεν θα λέω «ΑΕΚ» και «Οriginal» συνέχεια. Όσοι με ξέρουν από 18 χρονών ξέρουν ότι αγαπάω και σέβομαι αυτή την ομάδα. Το φορούσε και ο Κατσουράνης το 21. Ελπίζω να προσφέρω λίγο απ’ όσα προσέφερε εκείνος. Ελπίζω να κάνω πράγματα τώρα που δεν έκανα όταν ήμουν 18 ετών, από δικά μου λάθη. Θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
Για την αγωνιστική ετοιμότητά του;
«1,5 μήνα έκανα μόνος μου προπονήσεις, γιατί είχα κάποια θέματα με το συμβόλαιό μου. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με τον προπονητή. Προπόνηση με προπόνηση θα φανεί πως είμαι. Είναι ανούσιο να πω ότι ειμαι καλά. Νιώθω καλά, ειμαι χαρούμενος. Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα θα πάμε καλά».
Για τη συνεργασία του με τον Αραούχο;
«Δεν ξέρω πως θα είναι η συνεργασία μου με τον Αραούχο. Έδειξε όμως ότι έκανε πολύ καλό εξάμηνο στην ΑΕΚ, πέρυσι. Είναι καλός παίκτης, γρήγορος, τσαμπουκαλής. Έχει να δώσει πολλά στην ομάδα. Όπως πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν πολλά και άλλα παιδιά που είναι και Έλληνες».
Για την ομάδα και τους στόχους;
«Δεν έχω δει την ομάδα. Δεν εχω δει τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα. Θέλω να μπω στα αποδυτήρια, να ζήσω την ομάδα από μέσα. Να μιλήσω με τους προπονητές, τους παίκτες. Θέλω να ζήσω λίγο καιρό από μέσα την ομάδα και μετά θα έχω άποψη για το που μπορούμε να πάμε».
πηγη